YAPI DENETİM FİRMALARINA DEV CEZA

YAPI DENETİM FİRMALARINA DEV CEZA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yapı denetim firmalarına yönelik denetimler kapsamında 2001 yılından bugüne kadar toplam 97 milyon lira para cezası uygulandığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, ülke genelinde yapı denetimlerini ve bu denetim hizmetlerini yürüten firma ile laboratuvarlara ilişkin incelemelerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, il müdürlükleri ekipleri tarafından ülke genelinde hizmet veren 2 bin 543 yapı denetim ile 485 laboratuvar kuruluşlarının yaptığı denetimler ayrıntılı şekilde incelendi. 2001 yılından bugüne kadar şantiyelerde 104 bin 856, bürolarda 49 bin 826 ve laboratuvarlarda 2 bin 379 kez denetim yapıldı. Yapı denetim işlerini usulüne uygun şekilde yapmayan kuruluşlara 5 bin 926 kez idari para cezası uygulandı.

SAĞLAM ŞEHİRLER İÇİN MÜCADELE MESAJI

Bu denetimler sonucunda görevini usulüne uygun yapmayan yapı denetim firmalarına 85,5 milyon lira, laboratuvar firmalarına ise 11,5 milyon lira idari para cezası uygulanırken; 3 bin 165 kez de yeni iş almaktan men cezası uygulandı. Bakan Mehmet Özhaseki de konuya ilişkin açıklama yaparak, Bakanlık olarak imar ve inşa faaliyetlerini çok sıkı bir şekilde denetlediklerini kaydetti. Yapılan yasal düzenlemeleri teknolojik bütün imkanları seferber ederek sahada titiz bir şekilde takip ettiklerini belirten Özhaseki, “Bu anlamda yapı denetim firmalarına dair de sürekli bir kontrol süreci içerisindeyiz. Kurallar ve kaideler belli. Bu kuralların dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Eksik veya kusur gördüğümüz süreçlerde tüm yaptırımları uyguluyor, cezalar yazarak bir daha yaşanmaması için gerekli tüm adımları atıyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için çok ince, çok titiz çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.