KIRIKHAN N.ULVİYE KÜTÜPHANESİNE RESTORASYON

KIRIKHAN N.ULVİYE KÜTÜPHANESİNE RESTORASYON

Hatay’ın anavatana katılmasında emeği olduğu bildirilen Nuriye Ulviye Civelek’in adını taşıyan Kırıkhan ilçesindeki kütüphane, restorasyondan geçiriliyor.

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Digital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman’ın girişimiyle, Nuriye Ulviye Civelek Kütüphanesi restore ediliyor. Hafta sonunda, Milletvekili Yayman ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, çalışma alanına gitti ve incelemede bulundu. Hatay Cemil Meriç İl Halk kütüphanesi Müdürü Celal Baz ve Kırıkhan Nuriye Ulviye Civelek Halk Kütüphanesi  ve Kırıkhan  Çocuk ilce Kütüphanesi Müdürü Erdoğan  Cengiz’de  Milletvekili Yayman’a eşlik etti.

Yayman, gezdiği kütüphane sonrası şu paylaşımı yaptı:

“Hatay’ın anavatana katılmasında büyük emeği olan Nuriye Ulviye Civelek’in adını taşıyan kütüphanemizin restorasyon çalışmalarını, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör Bey ile yerinde inceledik. Gençlik hayallerimizin saklı tutulduğu bu eşsiz mekanı şehrimize ve gençlerimize layık hale getireceğiz.”

-Türkiye derecesi olan kütüphane-

Kırıkhan Nuriye Ulviye Civelek İlçe Halk Kütüphanesi, 22.000 civarındaki kitabıyla okuyucularına hizmet veriyor. Kütüphan-e Türkiye Projesi kapsamında pilot kütüphanelerden biri olarak seçilen Nuriye Ulviye Civelek Kütüphanesi’nde, dezavantajlı kesimlere ücretsiz bilgisayar eğitimi veriliyor. Verilen kurslar kapsamında Word, excell, e-devlet uygulamaları, cv hazırlama gibi konularda ücretsiz eğitim alınabiliyor.

Kırıkhan Nuriye Ulviye Civelek Halk Kütüphanesi, 2014 yılı başlarından bu yana, Türkiye genelinde kullanılmakta olan KOHA otomasyon programı istatistiklerinde 25 bin 731 adet ödünç verme sayısı ile Türkiye ilçeleri sıralamasında birinci olan da bir kütüphane.

Türkiye’de, 81 ilde, çocuk kütüphaneleri dahil 1118 kütüphane bulunuyor. 2014 yılı için yapılan genel sırlamada, 111 bin 376 adet ödünç verilen kitabıyla Eskişehir İl Halk Kütüphanesi birinci olurken, Kırıkhan Nuriye Ulviye Civelek Halk Kütüphanesi 20. sırada yer aldı. Kütüphane, 25 bin 731 adet ödünç verme sayısı ile Türkiye ilçeleri sıralamasında ise birinci durumda.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.