KIZILAY DEFNE ÇALIŞMALARA ARA VERMİYOR

KIZILAY DEFNE ÇALIŞMALARA ARA VERMİYOR

Deprem ardından yardım çalışmalarıyla afetzedelere destek olan Kızılay, mevsim koşulları zorlaşmadan önce kış yardımları programını başlattı. 

Kızılay kışlık giyimden, gıdaya, hijyenden nakdi yardıma uzanan bir planla depremzedelere yönelik yeni bir yardım programı yürütüyor. Yaşanan deprem sonrası bölgede sosyal güçlendirme ve iyileştirmeye yönelik yardım çalışmaları yürüten Kızılay, afetzedelerin kış dönemi ihtiyaçları için yaptığı belirlemeler doğrultusunda da hazırlık yaptı. Yardım malzemeleriyle köyler ve konteyner kentlerdeki afetzedelere destek çalışmaları yürüten Kızılay, kışlık giyim, nakdi yardım, gıda, hijyen, barınma malzemeleri gibi yardımlarını bölgedeki uzman personeli ve gönüllüleri ile ulaştırıyor

Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye’de ocak ayı içerisinde Toplumsal Hizmet Merkezlerinin tamamlanacağını aktaran Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, toplumsal hizmet merkezlerinde sosyo-ekonomik güçlendirme ve psikososyal destek çalışmaları yapacaklarını söyledi. 

VATANDAŞLAR ÇALIŞMALARDAN MEMNUN 

Bir diğer hizmetin de kütüphane olduğunu belirten Yılmaz, “Şu anda deprem bölgesinde 1.5 milyon 11. ve 12. sınıf üniversiteye hazırlanan çocuklarımız, gençlerimiz var. Onların ders çalışma ortamına çok fazla ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz. Biz her ile en azından birer tane kütüphaneyi ocak ayının içinde tamamlamış olacağız.” dedi. Kızılay’ın yürüttüğü çalışmalardan memnuniyet duyan vatandaşlar ise “Kızılay bizim önemli bir kurumumuz. Deprem boyunca yanımızda oldu. Teşekkür ediyoruz” dediler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.