KOLEJ YOLU BİR CAN DAHA ALDI

KOLEJ YOLU BİR CAN DAHA ALDI

KOLEJ YOLU BİR CAN DAHA ALDI

Hatayı’ın Defne İlçesinde peş peşe açılan özel kolejlerle ilgili yer ve mekan tespiti konusunda kamuoyunda çok ciddi ve de çok yoğun tartışmalar var. Özel şahıslara ait bu
okullar ticaret kaygısıyla kurulduğu için ana yollara yakın yada akaryakıt istasyonu yakınlarına kuruluyor.
Bu okullara ruhsat veren milli eğitim yetkilileri sadece okul binalarını eğitime uygun olup olmadığını denetliyor.
Ama okul bölgelerinin, trafik, yer düzeği, kaygan bölge, baz istasyonu ve akaryakıt istasyonu gibi her zaman tehlike arz eden yöntemlere bakılmıyor.
Bu okulları açanlar ekonomik olarak sırtları kalın olunca bürokraside’ki birçok engeli rahatlıkla aşabiliyorlar.
Örneğin Hatay’ın Defne ilçesinde son iki yılda 9 adet özel kolej açıldı. Kolej adı altında açılan bu paralı okulların yer ruhsatlarıyla ilgili çok ciddi iddialar kamuoyunda dolaşıyor. Örneğin dün Antakya Samandağı karayolu üzerinde bulunan ve ana yola sadece 15 metre mesafesi olan Güneş kolejinin önünde talihsiz bir kaza yaşandı ve kolejin düzenlediği sınava katılmak üzere babası tarafından okul bahçesine getirilen 12 yaşındaki bir çocuğumuzu ana yoldan hızlı geçen bir aracın çartması sonucu evladımızı hayatının baharında bir çiçek gibi kopardı ve içimizden aldı. Bu olayda insanlık vicdanı bu katil sürücüyü nasıl mahkum edecek bilmiyorum ama bu okulun çevre düzenlemesini ve trafik güvenliğini göz önünde bulundurmadan okul inşaatına ruhsat veren insafsız bürokratların vicdanları sızladımı merak ediyoruz.
Olayın görgü tanığı olan bir vatandaşın sosyal medya hesabında yazdığı duygularını olduğu gibi bu yazıda aktarmak istiyoruz. ‘’bende çocuğumu sınava götürüyordum arabayı kaza yerinden yaklaşık 25 metre arkada parketmiştim okula doğru yürürken birinin beyaz bir arabayı tekmelediğini gördüm oğlum baba kavga var dedi bir baktık çocuklar yerde cansız duruyordu baba çılgına dönmüştü vefat edenin boynu kırık bir tanesinin ayağı kırık diye bağırıyorlardı küçük bir çocuk hareketsiz yan yatıyordu baba ve herkes çaresizdi 112 yi aradım manzara korkunçtu Allah sabır versin çocuklarının babalarının gözü önünde can çekişmesinden daha acı ne olabilirdi Allahım sabır ver yaklaşık 500- 600 araç yol kenarında diziliydi çocukların bulunduğu pastane önünde bir araçlık park yeri vardı ve araç dengeyi kaybedip o boşluktan çocukların üzerine geldi o çocukların yerinde orda bulunan herkes olabilrdi.”
Bu kolej bir kaç ay önce şaşalı bir törenle açılmıştı. Törene Hatayın bütün mülki erkanı ve siyaset erbabı katılmıştı.
Ama okulun trafik güvenliği yönünden sorgulamak bu erkanın aklına bir türlü gelmemişti. Şimdi bu evladımızın cinayeti andıran ölümünden sonra dilerim açılış törenine katılan bu zevat Güneş kolejinin trafik yönünden güvenlik sorununu tekrar masaya yatırır ve gencecik fidanlarımız’ın böylesi kazalarda aramızdan ayrılmasını önlerler.
HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.