KÖPÜĞÜN EN LEZZETLİ HALİ :”KÖPÜK HELVA”

KÖPÜĞÜN EN LEZZETLİ HALİ :”KÖPÜK HELVA”

1800’lü yıllara uzanan Osmanlı mutfağının vazgeçilmezlerinden Köpük Helva dört kuşaktır Fansa ailesinin ellerinden Tarihi Uzun Çarşı’da en leziz hali ile üretilmeye devam ediyor. Kış ayları ile özdeşmiş olan köpük helva bir çok yerde tek başına tüketilirken bizim şehrimizde kerebiç ile birlikte tüketilmektedir.

Ana maddesi  çöven otu olan Köpük Helva mide dostu olarak bilinmesinin yanında Balgam söktürür, bağırsakları temizler, cilt kaşıntılarını azaltır, romatizma ağrılarını azaltır  ve akne tedavisinde etkili olur.

İşte böylesine faydalı özelliklere sahip bir lezzet olan Köpük Helva Geleneksel yöntemlerle Fansa ailesinin ellerinden hazırlanıyor. Kısa bir süre öncesine kadar tüm üretim aşaması büyük emek isteyen bu muhteşem lezzet ailenin yenilikçi ve genç ustası Şahap Fansa’nın girişimleri ile makine envanterine dahil edilen son teknoloji kazanda en seri biçimde ve tam da kıvamında kerebiçin yanındaki yerini alıyor.

Köpük bizim işimiz diyen Şahap Usta yaptığı açıklamasında:” Tarihi 1800’lü yıllara  dayanan köpüğü Babam eniştesinden öğrenmiş. Enişte babasından  babası ise dedesinden öğrenmiş. Bende işin ehli bir isim olan babamdan öğrenerek ondan aldığım bayrağı en iyi biçimde taşımak adına var gücüm ile çalışmaktayım. Anlayacağınız çöven otu köklerinden yaptığımız köpük bizlere atalarımızdan miras bir lezzettir. Eskiden insanlar sadece bizlerden köpük almaya gelirdi. Antakya’da evlerin çoğunda kerebiç yapılır köpüğü bizden alınırdı. Ancak son 13 yıldır  kerebiç  satışıda yapıyoruz ve meşhur ikiliyi beraber satıyoruz. Köpük zahmetli bir tatlıdır. 3 saat ateşin karşısından ayrılmadan ortaya çıkan bir lezzettir. Köpüğü kendimiz yapıyoruz kerebiçi ise işin ustası olan annem  yapıyor.

Kısa bir süre öncesine kadar Köpük Helvayı son aşamasına getirdiğimizde kol gücü ile harmanlayarak kıvamına getiriyorduk.Yaptığım araştırmalar neticesinde şuan kullandığımız makinayı bularak hemen işyerimize kazandırdık.Yaptığımız Köpük Helvayı işinin ehli isim babam Sadık Fansa tattığında işte olay budur diyerek onayı verdiğinden bu yana Artık çok yorulmadan doğru kıvamda Köpük Helva hazırlıyoruz.Tarihi Uzun Çarşıya yolu düşen herkesi Köpük Helvamızı ve tabiki yanında ayrılmaz ikilisi olan kerebiç lezzetimizi tatmaya bekliyoruz.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.