YELOĞLU’NA ATILAN ÇAMUR YAPIŞMAZ!

YELOĞLU’NA ATILAN ÇAMUR YAPIŞMAZ!

     AK Parti Hatay İl Kongresi yaklaştıkça partideki iç hareketlilik ve dolayısıyla parti içi guruplar arası yarışta hızlanıyor. Daha öncede kongre sürecinin başladığı Eylül, Ekim aylarında AK Parti Hatay’da benzer iç çekişmelere tanık olmuştuk. Şimdide il kongresinin Şubat ayı sonunda yapılacağının açıklanmış olması aynı tartışma furyasını gündeme getirdi.

     AK Parti Hatay 15 Temmuz hain darbe girişiminden buyana teşkilat bünyesinde ciddi sancılar yaşıyor. 31 Mart seçimlerinde Hatay Büyükşehir seçimlerinde yaşanan ağır hezimet bu sürece adeta tuz, biber oldu.

     Bu süreçte aklı selim sahibi partililer, oturup düşündüler ve Mehmet Yeloğlu gibi siyaset ve yöneticilik tecrübesi olan birini Hatay teşkilatının başına getirmeyi önerdiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu öneriye olumlu yaklaşınca Mehmet Yeloğlu AK Parti Hatay teşkilatının başına getirildi. Başkan Yeloğlu bu göreve davet edilirken aslında ateşten bir gömlek giydiğini öyle sanıyorum ki bilmiyordu. Çünkü kendisi görev talebinde bulunmamış ama siyasi ahlak gereği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev teklifini baş üstüne diyerek kabul etmiştir.

     Mehmet Yeloğlu parti binasına adım attığı gün, buranın neredeyse kel Ali’nin bağına dönüştüğünü anladı. Ancak ciddi bir temizlik harekatına erken girmenin teşkilata zarar verebileceğini düşünerek oluşturduğu yeni yönetiminde bütün guruplara yer vermeyi denedi. Kısa süre sonra bazı yöneticiler ile bu şekilde yol alınamayacağını düşünerek ilçeler bazında bazı yöneticileri değiştirme yolunu gitti. Sağ kolu Şemsettin Günay ile beraber parti teşkilatlarında ciddi düzenlemeler yaptılar. Daha da açık bir ifade ile parti içerisine yuvalanmış turuva atlarının inlerine indiler.

    O süreci bilenler hatırlayacaktır, o dönemde Şemsettin Günay alehinde saçma sapan iddialar ile çok ciddi bir karalama kampanyası başlatıldı. Ancak Şemsettin Günay’ın kırk yıllık siyasi birikimi bu salvoları püskürtmeyi başardı. Bu püskürtmeden sonra saldırılar herkesin bildiği kirli odaklar tarafından başlatılan karalama kampanyaları direk başkan Mehmet Yeloğlu’na yönelmeye başladı. Üstelik bu karalamalar AK Parti Hatay’da önemli görevlerde bulunmuş milletvekilliği yapmış, ilçe başkanlığı yapmış ve çeşitli kademelerde yöneticilik yapmış çevreler tarafından  yönetildiğini ve bazı sözde gazetecilere servis edildiğini benim bildiğim gibi teşkilat bünyesinde hemen hemen herkes biliyor.

     Mehmet Yeloğlu’na yönelik karalama kampanyası il kongre tarihinin açıklandığı gün doruk noktasına ulaştı. Turuva atlarının emrindeki guruplar, başkan Yeloğlu’nu Fetö terör örgütü ile yan yana gösterecek kadar çizmeyi aşan iddialarda bulunmaya başladılar. Bu gurupları ve onları yönlendiren ağabeylerinin akıllarını ekmek peynir ile yediklerini söylemek mümkün.

     Bu çevrelere buradan söylemek istiyorum, Mehmet Yeloğlu sizin tahmin ettiğinizden çok daha sert bir çetin çevizdir. Bu cevizi kırmaya ve parçalamaya ne sizin nefesiniz nede sizin yüreğiniz yetmez! Dolayısıyla aklınızı başınıza toplayın, yoksa sizi saklandığınız o kümeslerden tek tek çıkarır kamuoyunda ipliğinizi pazara süreriz. Mehmet Yeloğlu’nu Fetö hain terör örgütü ile ilişkilendirmek demek güneşi balçıkla sıvamaya kalkışmakla eş anlamlıdır.

     Çünkü Yeloğlu, Antakya ve Hatay’da bugüne kadar hem Tedaş İl Müdürlüğünde hemde Antakya Belediye Başkanlığı sürecinde  sergilediği kardeşlik ve bir arada yaşama kültürü ile zaten adını Hatay tarihine altın harflerle yazdırmış bir siyasetçidir. Bu gerçeği tersine çevirmeye ne AK Parti içerisindeki turuva atlarının nede Bizans vari yöntemler ile AK Parti’den siyaset yaptığını sanan ebleh politikacıların gücü yetmez.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.