KOZANIN İPEĞE HEYECANLI YOLCULUĞU PROJESİNİN KAPANIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KOZANIN İPEĞE HEYECANLI YOLCULUĞU PROJESİNİN KAPANIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KOZANIN İPEĞE HEYECANLI YOLCULUĞU PROJESİNİN KAPANIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SODEM yerel yönetim ödüllerinde sosyal proje dalında başarılı olan “Kozanın ipeğe heyecanlı yolculuğu “ projesinin finali mağaracık çok amaçlı salonunda gerçekleşti. Kadın istihdamının desteklenmesi ve kaybolmaya yüz tutan bir zanaatın canlandırılmasını amaçlayan proje başarıyla sonuçlandı. Projenin final toplantısı programı kapsamında Saygı duruşu,istiklal marşının okunması,slayt gösterimi,açılış konuşmalarının ardından İpek köyünde eğitim gören kadınlara sertifikaları takdim edildi. Projede üretilen el dokuması ,göz nuru ürünler sergilendi.Projenin aşamaları anlatıldı.Başkan Nehir, Projenin daha ileriye taşınarak Kooperatifleşme çalışmalarına başlanacağını müjdeledi. Toplantının sonunda kokteyl verildi. Misafirlere Samandağ Belediyesi İpek köyünde üretilen ürünlerden oluşan hediyeler takdim edildi.
BAŞARILI PROJEYE GÖRKEMLİ FİNAL
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin (SODEM) Ankara’da düzenlediği 2018 Yerel Yönetim Ödülleri Toplantısında ödüle layık görülen, SODES Destek Programı kapsamında Samandağ Belediyesi ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği ortaklığıyla hazırlanan “Kozanın İpeğe Heyecanlı Yolculuğu” projesi kapanış toplantısı gerçekleşti.
Mağaracık Çok Amaçlı Salonda yapılan Kapanış Toplantısına Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ateş, İlçe Tarım Müdürü Öner Serkol,Sodes Birim yetkilisi Mehmet Koca,Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Ahras Nural,SGK Müdürü Gülay Ateş,Sydv Müdürü Uzay Fırıncı, Halk Eğitim Müdürü Enver Canpolat,Samandağ Belediyesi meclis üyeleri Süleyman Ray,Adil Nural,Berna Kaplan ,Behcet Bolat,Yüksel Kuzu ,Dilek Süslü Asiırmak, Mağaracık Muhtarı Sayım Arslan ve ipek köyü kursiyerleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı konuşmalar gerçekleştir. Konuşmaların ardından Mağaracık İpek köyü gezilerek, kursiyerlerin ipekten yapmış oldukları eşyalar, şallar ve dikiş nakış çalışmaları sergilendi.
Samandağ Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Enver Deniz ,İpeğin tarihi,projenin içeriği , bugün itibariyle geldiği süreci değerlendirdi.
Kapanış Toplantısında konuşan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir; “ Kadınlar birbirini çok sevdi o günden bu günlere getirdiler. Sadece bir şeye dokunduk ürettik demenin ötesinde bir dayanışma oluştu. Birbirimizin farkına varmaya başladık. Biraz hak hukuktan bahsettik ve o yönüyle de bir farkındalık oluşturduk. Bir taraftan üretimin bir ucundayız, bir taraftan da ne kadar çok insanımız varmış, dokunduğunuz zaman gelişmeye açık insanımız varmış. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen sayın kaymakamımız, ilçe milli eğitim müdürümüz, SODES temsilcilerimiz ve diğer kurumlardan gerçekten önemli oranda destekler aldık. Bundan sonrasıyla ilgili sürdürülebilir kısmının devamı konusunda bir fikrimiz var. Onu yapabilir miyiz bilmiyorum ama bu projenin sürdürülmesi durumunda önümüz kooperatifleşmeye doğru gider. Bu yönde bir çalışma içerisinde bir emek sarf ediliyor. Olması durumunda sadece ipekle ve buradan elde edilen ürünlerin pazarlanması dışında da eminim sizlerin birçok yeteneğiniz var. Farklı tarımsal ürünlerin de pazarlanabileceği bir mekana da dönüşebilir.
Birlikte daha güzel işler yapacağız. Bu konuda başından beri değerli muhtarımızın, değerli meclis üyelerimizin, belediye mesai arkadaşlarımız ve diğer kurumlarımızın hep desteklerini gördük. Değerli basımız da bu konuda eksik durmadı. Onlar da üstlerine düşeni fazlasıyla yaptı. Bu projenin tanıtılmasında onların da çok emekleri oldu. Samandağ Kaymakamı Murat Kütük; “ ipek, Çin’den Anadolu’ya uzanan bir yola adını veren bir şey olup tarihe dönüp baktığımızda çok kıymetli bir kumaş. İpeğin özel bir yerinde de Samandağ var. Bu güzel projenin sonuçlanmasında başkanımızın da belirttiği gibi kooperatifleşme benimde aklımdan geçti, bu konuda ben de aynı fikirdeyim. Bu projenin bugüne gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu proje kendi kendini devam ettirebilecek bir proje haline gelir. Kadın mutlu olursa toplum mutlu olur diyor hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.