VALİ MASATLI’DAN ENGELLERİ AŞAN BİR VİZYON

VALİ MASATLI’DAN ENGELLERİ AŞAN BİR VİZYON

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Antakya ilçesinde yapımı devam eden Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin inşaat alanını ziyaret ederek detaylı incelemelerde bulundu. Merkezin yapım süreci ve proje detayları hakkında bilgi alan Vali Masatlı, engelleri aşma hedefiyle başlatılan projenin ilerleyişini yakından takip etti.
Vali Masatlı, merkezin inşaat aşamasındaki ilerlemesini yerinde gözlemleyerek, projenin topluma kazandırılacak katma değeri üzerinde durdu. Engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını güçlendirecek olan merkezin, Hatay’a önemli bir sosyal destek olacağını vurguladı. Engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik özel olarak tasarlanan merkezin, proje süreci boyunca gösterdiği ilerlemeyle dikkat çekiyor. Vali Mustafa Masatlı, bu tür sosyal girişimlerin toplumsal farkındalığı artıracağını ve engelli bireylerin potansiyellerini ortaya çıkaracak önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Proje içerisinde, heykel, kil, origami, mozaik alanı, ahşap oyuncak tasarım ve geleneksel oyun ünitesi, keşif ve atölye çalışmaları alanı, sanal uğraş alanı, sinema-tiyatro, ortez-protez ve rehabilitasyon merkezi, sportif beceri koordinasyon merkezi, engelli/kadın hamamı, anne/çocuk hamamı, engelli anneler ve engelli kadınlar için üretim tesisi bulundurulacaktır.

Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin tamamlanmasıyla birlikte, engelli bireylerin iş dünyasına adım atmalarına ve sosyal hayatta daha aktif rol almalarına olanak tanıyacak bir ortamın oluşturulması hedefleniyor. Vali Mustafa Masatlı, merkezin tamamlanmasıyla Hatay’ın sosyal entegrasyon ve girişimcilik konusunda daha güçlü bir konuma geleceğine inandığını belirtti.HaberMerkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.