LÜTFEN, KURALLARI İHLAL ETMEYELİM

LÜTFEN, KURALLARI İHLAL ETMEYELİM

Hatay’da yükselişe geçen vakalar sonrası tedbirler ve denetimler sıklaştırılırken, tedbir almayan vatandaşlar virüsün daha da yayılmasına neden oluyor. İki günlük sokağa çıkma sınırlamasından sonra sokak ve caddeleri dolduranlar maske ve mesafe tedbirlerini hiçe sayarak hem kendilerini hem çevrelerini riske atıyor. Hatay artan vaka sayısıyla Türkiye gündemine otururken buna yönelik önlemlerde sınıfta kaldığımız anlaşılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin kocanın Hatay için sık sık yaptığı uyarıları da dikkate almayan insanlar hem salgının daha çok yayılmasını hem de vakaların artmasına neden oluyorlar. Dün ilimizin çeşitli yerlerinde çekilen bu görüntüler salgınla mücadele konusunda ne kadar vurdum duymaz bir halk olduğumuzu gösteriyor. Salgının önünü kesecek aşı çalışmalarının hızla devam ettiği bu süreçte salgından korunma tedbirlerine daha çok dikkat etmemiz gerekirken özellikle bankalar ve PTT  önünde görülen yığılmalar salgın tehdidinin çok fazla ciddiye alınmadığını  gözler önüne seriyor.

Özellikle yardım maaşlarının yatırıldığı günlerde meydana gelen bu görüntülerde  vatandaşların çoğunluğu Suriyeli mültecilerden oluştuğu iddia edildi. Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler, uyarılara rağmen maske ve mesafe kuralını yerine getirmediği öğrenildi. Haber: Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.