MASATLI: ESNAFIMIZI AYAĞA KALDIRMAKTA KARARLIYIZ

MASATLI: ESNAFIMIZI AYAĞA KALDIRMAKTA KARARLIYIZ

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Ahilik Haftası vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Masatlı yayınladığı mesajda; “Ahilik, 13. Yüzyıldan itibaren Anadolu’nun toplumsal ve kültürel dokusuna yön vermiş en önemli kurumlarımızdan biridir. Kökeni daha çok hoşgörü anlayışına dayalı tasavvufi ve ahlaki geleneklerdir. Ahilik, Anadolu’da yaşayan halkın; sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden besleyen ve çalışma yaşamını düzenlerken iyi insanın sahip olması gereken meziyetleri esas alan bir örgütlenmedir. Bu önemli yönüyle de Türk esnafı ve zanaatkârlık kültürünün en değerli miraslarından biridir. Türk milletinin ekonomik kalkınmasına büyük katkılar sağlamak adına esnafın ayakta kalması için onların sonuna kadar destekleyen ahilik, günümüzde ticaret odaları ve esnaf odalarının da temellerini oluşturur. Ahiler; mesleklerinde ustalaşmış çıraklarını yetiştirmiş ve ticaretin dürüstlük üzerine kurulu olduğuna inanmışlar ve hep bunu salik vermişlerdir. Bir esnaftan en öncelikli olarak beklenen; terazide hile yapmaması, ayıplı mali kasten satmaması, bir ürünü değerinin çok üstünde pazarlamaması gibi ahlaki tavırdır.

ESNAF AYAĞA KALKARSA ŞEHİR DE AYAĞA KALKAR

Ahilik Teşkilatı, Türk toplumunda bu terbiyeyi kalıcı hale getiren bir okuldur adeta. Ahilik; toplumda dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin herkese eşit muameleyi öngören ve kucaklamasını bilen anlayış olduğu için toplumumuzdaki kardeşliğin, sevginin, yardımlaşmanın tesisinde de rolü çok büyük olmuştur. Her durum ve şartta esnafımızın yanında olan Devletimiz, 6 Şubat ve devamındaki depremlerde büyük ölçüde zarara uğrayıp mağduriyetler yaşayan ilimiz esnaf ve zanaatkarlarımız, bir an önce ayağa kaldırıp ekonomiye tekrar dahil etmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin önderliğiyle pek çok somut adımlar atılmıştır. İlgili bakanlarımız ve kurumlarımızın koordinasyonuyla esnafımıza can suyu diyebileceğimiz hibeler, faizsiz krediler gibi ekonomik desteklerin yanında, ilimiz genelinde farklı noktalara inşa edilen prefabrik çarşılarla esnaf ve zanaatkârlarımız desteklenmektedir ve sonuna kadar da desteklenecektir. Bu çerçevede, ilimiz genelinde şu an için planladığımız geçici işyeri sayısı 5.795 adettir. Bunun 3.251 adedini esnafımıza teslim ettik. 2.544 işyerimizin de inşaatı devam etmektedir. En kısa zamanda onları da hazır hale getirip esnafımızın hizmetine sunacağız. Biliyoruz ki esnaf ve zanaatkarlarımız ayağa kalkarsa şehrimiz yaralarını daha çabuk sarar ve ayağa kalkar. Bu duygu ve düşüncelerle başta esnaf ve zanaatkârlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, esnaflarımıza bol ve bereketli kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.