HATAY’DAKİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR UNUTULMADI

HATAY’DAKİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Lösemiler, normalde farklı tiplerde kan hücrelerine dönüşecek olan hücrelerden köken alan kanserlerdir. Çocuklarda en sık görülen kanserler lösemiler olup, çocukluk çağında görülen kanserlerin yaklaşık üçte birini oluşturmaktadırlar. Lösemi bir kanser türüdür. Kan kanseri olarak adlandırabileceğimiz bu hastalık, özellikle 8 yaşın altındaki çocuklarda daha sık görülmektedir. Çocukların narin bedenlerini tehdit eden lösemi ile mücadele konusuna dikkat çekmek, lösemili çocuklar noktasında kamuoyunu bilinçlendirmek ve lösemili çocuklara tedavi sürecinde maddi manevi destek olabilmek adına Lösemili Çocuklar Haftası ilan edilmiştir.Çocukluk dönemindeki kanserlerin yüzde 30’u lösemidir. Yani kanser olan her 3 çocuktan birinin kan kanseri olduğu tespit edilmiştir. Çocuklarda en çok görülen kanser türü olan lösemi hakkında farkındalık oluşturmak, lösemili çocukların tedavi olanaklarını geliştirmek ve onlara maddi manevi destek sağlamak için Lösemili Çocuklar Haftası ortaya çıkmıştır. Lösemili Çocuklar Haftası boyunca hastalıkla mücadele eden çocuklar ziyaret edilerek onlara moral desteği sağlanır. Oyuncaklarla gülmeleri ve hayata tutunmaları desteklenir.

2-8 Kasım tarihleri arasında kutlanan Lösemili Çocuklar Haftasında Hatay’daki Lösemili Çocuklar Unutulmadı.Hatay’da depremden etkilenen lösemili çocuklar unutulmadı. Defne ilçesinde bulunan konteyner kent alanında düzenlenen Lösemili Çocuklar Şenliğinde kostüm giymiş gönüllülerle buluşan lösemili çocuklar ve aileleri, birçok aktivitenin yer aldığı etkinliklerle keyifli zaman geçirdiler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.