MASATLI: HATAY’DA KUŞ UÇURTMADIK

MASATLI: HATAY’DA KUŞ UÇURTMADIK

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İskenderun Anemon Otel’de basın buluşması düzenledi.

Toplantıda kent genelindeki asayiş durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Masatlı, Hatay’da güvenlik birimlerinin adeta kuş uçurtmadığını belirterek elde edilen rakamları kamuoyu ile paylaştı. Vali Masatlı yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki devletimiz ve ilgili tüm birimlerimizin çalışmalarıyla suç. Örgütlerinin üzerine gidilmektedir. Hatay’ımızda da terör örgütleri, zehir tacirleri, siber suçlar, trafik terörü gibi huzur tehdit eden her kesime yönelik mücadelemiz devam etmektedir. Hatay’ımız zenginlikleri ve konumu itibariyle önemlidir. Ülkemizin Ortadoğu’ya açılan kapısıdır. Bu anlamda asayiş ve güvenlik için adımları atmaktayız. Okul, hastane, sokak, kırsal ve kent merkezi gibi ilimiz genelinde 24 saat esaslı saha çalışmalarımız devam etmektedir. Hatay’ımız genelinde huzur ve güvenliği için 1 Şubat-1 Mart tarihleri arasında 669.190 şahıs sorgulanmıştır. 1556 şahıs aranmıştır. 10 fezleke firarisi şahıs, 225 hırsızlık şüphelisi yakalanmıştır. 273 şahıs tutuklanmıştır. 41 kayıp şahıs bulunmuştur. 3454 yoklama kaçağına tebligat yapılmıştır.

UYUŞTURUCU VE TERÖRE GEÇİT VERİLMEDİ

62 ruhsatsız tabanca, 25 kuru sıkı tabanca, 1608 fişek, 45 ruhsatsız tüfek ve 205 mühimmat ele geçirilmiştir. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında275 şahıs yakalanmıştır. 14 şahıs tutuklanmıştır. 5932 captagon, 801 sentetik ecza, 224 gram cannabionid hammadde, 4204 kg esrar, 3865 gr metamfetamin, 7178 gr skunk, 164 gr eroin, 17 extasy, 11 gr kokain, 223 sikke, 2395 paket sigara yakalandı. Mülteci sokmaya çalışan 45 organizatör yakalandı. 454 düzensiz göçmen yakalanarak İl göçmen merkezine gönderilmiştir. 4 milyon civarı da idarei para cezası kesilmiştir. 4 araca el konulmuştur. Terörle mücadele kapsamında 1 sığınak imha ediledi. 29 operasyon icra edilmiş, 23 şahıs yakalanmış, 8’i tutuklanmıştır. Mavi vatanda da Sahil Güvenlik Komutanlığımız 252 balıkçı teknesi, 253 özel tekne, 46 ticari gemi kontrolü yapılmıştır. EPDK ve vergi denetimleri kapsamında 25 kişiye idari para cezası uygulandı. 7 Mısır, 1 Suriye bayraklı balıkçı teknesi tespit edilerek Türk sınırları dışına çıkarıldı. 1 ay içinde 3 kolluk birimi ve destekçileri olmak üzere çalışmalarımız sürmektedir” ifadelerini kullandı. Vali Masatlı, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.