MAYDANOZ HASADI ÖNCESİNDE TEMİZLİK

MAYDANOZ HASADI ÖNCESİNDE TEMİZLİK

Hatay’ın depremle sarsılan İskenderun ilçesinde, maydanoz hasadı öncesinde işçiler, insanların sağlığını korumak ve verimliliği artırmak amacıyla zehirli otları temizleme mesaisine girdi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin yoğun etkisine maruz kalan Hatay, tüm zorluklara rağmen tarımsal üretimde öne çıkan illerden biri konumunda.

Hatay’ın sunduğu benzersiz hava koşulları, tarım ürünlerinde çeşitliliği artırırken, özellikle maydanoz üretiminde önemli bir rol oynuyor. Arsuz ilçesi, diğer bölgelere kıyasla maydanoz üretiminde öne çıkıyor.
Maydanoz, C vitamini bakımından oldukça zengin bir bitki olmasına rağmen tarladan tüketiciye ulaşana kadar pek çok zorlu aşamadan geçiyor. Bu süreçler arasında en kritik olanı ise zararlı otların temizlenmesi. Ezel Zemzem, yabani otların maydanozu olumsuz etkilediğini belirterek, “Zararlı otlar maydanozun kalitesini düşürüyor. Bu durumda ürünün estetik ve besinsel değeri düşüyor. Maydanozun temizliğini yapmalı, otları ayıklamalı, gübre ve ilaçlamayı yapmalıyız. Bu sayede tarla sahipleri de memnun olacak.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Dahiye Höyük ise temizlik işleminin önemine vurgu yaparak, “Maydanozun içinden otları ayıklıyoruz çünkü bu sayede ürün daha kaliteli oluyor ve daha iyi bir fiyata satılıyor. Bazı otlar insanlar tarafından tüketilebilirken, bazıları ise zehirli olabilir. Bu nedenle temizlik işlemi büyük önem taşıyor. Amacımız kaliteli bir hasat elde etmek.” dedi.HaberMerkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.