MEB, 30 OKUL İSMİNİ DEĞİŞTİRECEK

MEB, 30 OKUL İSMİNİ DEĞİŞTİRECEK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelinde altı ilde bulunan 30 okulun ismini ‘kanuna aykırı’ buldu ve bu okulların isimlerinin değiştirilmesini talep etti.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, altı ilin valiliklerine gönderdiği yazıda, Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçlarıyla uyumlu isimlendirme gerekliliklerine dikkat çekti. Yazıda, “Kurumlara, 1739 sayılı Milli Eğitim Kanunu’nda belirtilen Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkeleri doğrultusunda kurumun amacına, eğitim programına ve düzeyine uygun, belli bir anlam taşıyan Türkçe ad verilir. Azınlık okulları, yabancı ve milletlerarası okullar ile sadece yabancı dil eğitimi veren kurslara yabancı ad verilebilir” denildi.

MEB’in belirttiği yönetmelik hükümlerine göre, diğer eğitim kurumlarının adlarının kıta, ülke, millet, tarih, rakam, yabancı kurum ve kuruluş adlarını içermemesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, kurumların adlarında Türk Dil Kurumu kısaltmalar dizininde yer alan kısaltmaların dışında kısaltma kullanmaları gerektiği belirtildi.

REKLAM ALANI

Bu çerçevede, adı Türkçe olmayan kurumlar valiliklere bildirildi ve “Kurum adlarının anılan maddeye aykırı olduğu anlaşılmış olup yeni kurum adı teklif edilmesi gerekmektedir” uyarısında bulunuldu.

Valiliklere iletilen bu yazı doğrultusunda, adı değişmesi gereken okulların yeni isim önerilerini en kısa sürede sunmaları bekleniyor. Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.