MEB’DEN ÇEVRECİ OKULLARA ‘YEŞİL BAYRAK’

MEB’DEN ÇEVRECİ OKULLARA ‘YEŞİL BAYRAK’

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 9 Eylül’den itibaren başlayacak yeni eğitim-öğretim yılında çevre dostu uygulamaları teşvik etmek amacıyla okullara “yeşil bayrak” verecek. Bu uygulama, okulların enerji verimliliğini artırmak, kaynakları verimli kullanmak ve çevreci okullar geliştirmek için yapılacak çalışmaları tescil edecek.

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında okullarda yürütülen projeler kapsamında, “Sürdürülebilir Yaşam İçin Eğitim Projesi” ile 81 ilden öğretmenlere eğitici eğitimleri verildi. Bu eğitimler, öğretmenlerin kendi illerindeki meslektaşlarına aktararak projelerin okullarda uygulanmasını sağladı.

MEB, TEMA ve Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı arasında imzalanan işbirliği anlaşması doğrultusunda çeşitli projeler hayata geçirildi. Bu projeler arasında Minik TEMA, Yavru TEMA ve Ortaokul TEMA Doğa Eğitim Programları, Evimiz Dünya, Ağaç Kardeşliği, İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık ile Su Kardeşliği projeleri yer aldı. İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık Projesi ile ortaokul öğrencilerine, Ağaç Kardeşliği Projesi ile ise 9 bin 622 çocuğa ulaşıldı.

REKLAM ALANI

“Doğa Öncüleri Projesi” kapsamında öğrenciler, çeşitli yenilikçi projeler geliştirdi ve bu projeler yerel düzeyde uygulandı. Ayrıca, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Hayat Holding arasında imzalanan “Hayata İyi Bakarız: Ekolojik Okuryazarlık Projesi” ile öğrencilerin sürdürülebilir bir dünya için hikayeler üretmelerine yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

2024-2025 eğitim öğretim yılında MEB, çevre sorunlarına karşı farkındalık oluşturmak için sürdürülebilirlik eğitimi ve uygulamalarını yaygınlaştıracak. Okullarda enerji verimliliğini artırmak ve çevre bilincini geliştirmek hedefleniyor. Çalışmalar, okullarda enerji tüketiminin etkin kullanımı, su tasarrufu, atık yönetimi, çevre bilinci eğitimleri ve sosyal medya üzerinden farkındalık çalışmaları gibi alanlarda yürütülecek.

Yeni eğitim yılı itibarıyla ilkokul ve ortaokul öğrencileri belirlenen alanlarda ağaç dikim çalışmaları yapacak ve dikim sonrasında ağaçların bakımını üstlenecek. Başarılı olan okullar, “yeşil bayrak” ile ödüllendirilecek. – AA-

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.