VALİ MASATLI YIKILAN TÜRBEDE DUA ETTİ, AFETZEDELERLE BAYRAMLAŞTI

VALİ MASATLI YIKILAN TÜRBEDE DUA ETTİ, AFETZEDELERLE BAYRAMLAŞTI

Hatay’ın kültürel mirası, Anadolu’nun ve Hatay’ın Gönül Sultanlarından Beyazıd-ı Bestami Hazretlerinin Türbesi’ndeki yıkımı inceleyen Vali Masatlı, türbenin yeniden onarılması için yapılabilecekleri değerlendirirken, Hatay’ın ilk ve tek Cumhurbaşkanı, 1939’da Ana vatana katılmasında büyük rol oynayan Tayfur Sökmen’in ailesinin mezarlarını da ziyaret etti.

Daha sonra Kırıkhan Beykoz Belediyesi Yaşam Alanı ile Albayrak Konteyner Kentleri ile Hassa Dereiçi Geçici Barınma Merkezi’ne geçen Vali Masatlı, burada afetzedelerin bayramlarını kutlayarak, Kurban Bayramı’nda Hataylılarla birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu, kadim şehir Hatay’ı ayağa kaldırmak için de devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini söyledi.

Büyüklerin ellerinden öpen, çocuklara da çeşitli hediyelerle bayram sevincini yaşatan Vali Masatlı, “Dertlerinizi, dertlerimiz olarak görüyor, bu bilinç ve azimle medeniyetler şehri Hatay’ımız için çalışacağız” dedi.

Şehit ailelerini unutmadı

Pençe Kilit Harekatı’nda şehit olan P. Söz. Er Muhammet Küçük ile Zeytin Dalı Harekât Bölgesinde şehit düşen P. Uzm. Haydar Şenel’in ailelerine bayram ziyareti yapan Vali Masatlı, “Şanlı bayrağımız uğruna canlarını ortaya koyan Aziz Şehitlerimizin aileleri bizlere emanettir. Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Aziz Şehitlerimizin ailelerinin her zaman yanındayız” dedi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya ziyaretlerinde Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile belediye başkanı Ayhan Yavuz eşlik etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.