MUHTEŞEM ESERLERDEN GERİYE MAKETLERİ KALDI

MUHTEŞEM ESERLERDEN GERİYE MAKETLERİ KALDI

Allah vergisi yeteneği 60 yaşından sonra ortaya çıkan Hasan Bedi Belli, çıkardığı muhteşem eserler ve yaptığı çalışmalar ile görenleri kendine hayran bırakması ile gazetemizde defalarca haber olmuştu. Ulu Cami,Habibi Neccar Cami,Tarihi Taş Köprü,Hatay Büyükşehir Belediyesi Tarihi Binası, Meclis Kültür ve Sanat Merkezi, St Pierre Kilisesi ve Affan Kahvesi gibi eserlerin birebir kopyasını maket olarak yapan sanatçı Hasan Bedi Belli şimdilerde 6 Şubat depreminde yerle bir olan orijinal hallerini bir an olsun aklından çıkarmayarak her gün gözyaşı döküyor.

Asrın felaketinde yıkılan Ulu Cami,Habibi Neccar Cami, Meclis Kültür ve Sanat Merkezi ve Affan Kahvesinin maketlerini atölyesi olan evinin salonundan kurtaran Hasan Bedi Belli diğer maketleri ile birlikte tüm eserlerini muhafaza edecek bir yer arayışına girdi.

Tüm haber kanallarına yaptığı açıklamalarda bu işi Ticari amaçla değil sadece hobi olarak yaptığını ifade eden Hasan Bedi Belli, Tek amacının Hatay Turizmine katkı sağlayarak gelecek nesillere bırakmak istediği eserlerini sergileyeceği ve yeni çalışmalarına imza atacağı bir yer için yetkililerden yardım bekliyor.

Covid-19 salgını sürecinde başladığı maketlerini yaparken çok büyük bir keyif aldığını ve 6 Şubat depreminde tüm bölgede meydana gelen yıkımda Ulu Cami,Habibi Neccar Cami, Meclis Kültür ve Sanat Merkezi ve Affan Kahvesinin yıkılmaları neticesinde artık orijinal maketlerine bakarken göz yaşlarını tutamadığını ifade eden Sanatçı Hasan Bedi Belli açıklamasında:” Öncelikle hepimize büyük geçmiş olsun.Asrın felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyorum.

Benim yaptığım maketler tamamen Allah vergisi bir yetenek ile ortaya çıkmıştır. Taş, kum, dekota, alçıpan ve ahşap malzemeler kullanarak yaptığım eserlerim konusunda daha önce de yetkililerden bir çok kez yardım istemiştim ama maalesef sesimi duyan olmamıştı. Ben maddi bir destek talep etmiyorum sadece eserlerimi sergileyeceğim ve yeni eserlerimi yapacağım bir yer istiyorum. Şimdi benim eserlerimin bir çoğunun orjinali maalesef yıkık durumda. Her gün kahrolarak bakıyorum maketlerime.

Yeni yeni konteyner çarşıların yapıldığını takip ediyorum medyadan.Ben yine yetkililerimize bir kez daha seslenmek istiyorum. Yeni eserlerimi ortaya çıkaracağım ve Ulu Cami,Habibi Neccar Cami, Meclis Kültür ve Sanat Merkezi ve Affan Kahvesi maketlerimi sergileyeceğim bir atölyem olmasını talep ediyorum.”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.