NEFES ALMAK GÜÇLEŞİYOR!

Antakya’da hava kirliliği en üst düzeyde. Hatay MEŞ’ALE Gazetesi Haber Merkezi’ni arayan vatandaşlar, yetkilileri göreve davet ederek, “Hava kirliliğini minimum düzeye indirecek tedbirler tüm hava kirletici etmenler için alınmalıdır” uyarısını yaptılar..

NEFES ALMAK GÜÇLEŞİYOR!

Kış aylarının en büyük sorunlarından olan soba ve kalorifer bacalarından çıkan dumanlar, her yıl olduğu gibi bu yılda etkisini göstermeye devam ediyor. Soba ve kaloriferlerden çıkan dumanlar şehrin üzerinde adeta dumandan bir tabaka oluşturuyor.
Gün içinde yakılan sobaların yoğun dumanı nedeniyle dışarıya çıkmak imkansız hale geliyor. Havanın kararmasıyla birlikte yoğunlaşan soba dumanları ile araçların eksoz dumanları vatandaşlara neredeyse nefes bile aldırmıyor. Saat 17.00 ila 20.00 arasında sokak ve caddelerde nefes almak zorlaşıyor. Bu manzara özellikle İzmir Caddesi ve Emek Mahallesinde bulunan müstakil evlerin bulunduğu mahallelerde daha fazla hissediliyor.
Genelde yakıt olarak ucuz ve kalitesiz kömür kullanılması sonucu son yıllarda yapılan tüm müdahalelere rağmen bir türlü hava kirliliğinin önüne geçilemiyor.
NEFES ALAMIYORUZ!
Vatandaşlar, yetkilileri göreve davet ederek, Hatay MEŞALE Gazetesi’ne şu ifadelerde bulundular:
“Apartmanlardan ve evlerden havaya yayılan zehirli dumanlar insan sağlığını ciddi şekilde tehdit etmeye devam ediyor. Akşam saatlerinde ise ısınma amaçlı olarak daha fazla soba ve kaloriferler yakıldığından dolayı şehir merkezi tamamen karabulutlara teslim oluyor. Bacalardan çıkan dumanlar Sis havasını andırarak nefes almamız zorlaşıyor. Duman kokusu, kömür kokusu insanların günlük hayatını olumsuz etkiliyor. İnsanlar nefes alamadığı gibi astım hastaları da evlerinden dışarı dahi çıkamıyor, nefes aldıkça, tıkanıyor. Hava kirliliği, oldukça fazla. İvedi bir şekilde buna bir çare bulunması lazım. Bacalardan çıkan dumanın insan sağlığının, solunum yolu hastalıklarına neden olacağının bilincine varılması gerek.”
ACİL ÖNLEMLER ALINMALI
Antakya’da son zamanlarda artan hava kirliliğine dikkat çeken vatandaşlar, bacalardan çıkan emisyon raporlarının dikkatlice denetime tabi tutulması, aynı zamanda şehir içerisindeki yeşil alanların korunması, koridor oluşturulması ve bir hava akımının süratle işlerlik kazanması noktasında, kentte nefes alınabilmesi için bunların yapılması gerektiğini vurguladılar.
Vatandaşlar açıklamalarının son bölümünde; yetkilileri yine göreve çağırarak, “ Büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeler derhal önlem almalıdır. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, binalarda kömür yakımı, bacalar denetlenmelidir. Hava kirliliğini minimum düzeye indirecek tedbirler tüm hava kirletici etmenler için alınmalıdır” diye konuştular. 
FOTO-HABER  M.MUSTAFA ÇAYLI 

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.