NİDAL HÜZMELİ’DEN HBC’YE ZİYARET

NİDAL HÜZMELİ’DEN HBC’YE ZİYARET

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Avukat Nidal Hüzmeli, Hatay Basın Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundu.Hatay Basın Cemiyeti’ne yaptığı nezaket ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulunan Hüzmeli, öncelikle Hatay’da meydana gelen depremin etkilerine dikkat çekti ve vatandaşların zor durumda olduğunu belirtti. Depremin ardından hızla çözüme kavuşturulması gereken birçok sorun olduğunu vurguladı. Ayrıca, Hüzmeli, siyasi polemiklere ve ayrışmalara karşı birleşme ve işbirliği çağrısı yaptı. Hatay’ın zengin bir kent olduğunu ve turizmin cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirtti. Bunun için gerekli projelerin oluşturulması ve işletmelerin teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti. Hatay’ın altyapısının geliştirilmesi, sahil bölgelerinin turizme açılması ve bölgenin enerji sektöründeki potansiyelinin artırılması gerektiğini dile getirdi. Hüzmeli, ayrıca depreme karşı daha iyi hazırlıklı olunması gerektiğini, vatandaşların eğitilmesi ve risk analizlerinin yapılması gerektiğini vurguladı.

Bölgedeki siyasi birlikteliği ve dayanışmayı öne çıkaran Hüzmeli, Hatay’da hizmete odaklanmayı ve birlikte çalışması gerekliliğini belirtti.

“NİDAL HÜZMELİ, HATAY’I AYAĞA KALDIRMAK İÇİN KALICI ÇÖZÜMLERE İHTİYAÇ VAR”

Hatay’ın sorunlarına dikkat çeken Hüzmeli, kentin daha iyi bir geleceğe taşınabilmesi için kalıcı çözümlere de vurgu yaptı. Hatay’daki sağlık sektöründen altyapı sorunlarına kadar bir dizi konuya değinen Hüzmeli, kentin karşı karşıya kaldığı sorunları açıkça ifade ederek vatandaşların yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Sağlık sektöründe yetersiz doktor ve tıbbi ekipman sorunlarını gündeme getiren Hüzmeli, her tıbbi branşta uzman doktor eksikliği ve tıbbi ekipman yetersizliğinin giderilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, Hatay’da hastanelerin kuruluşu ile ilgili sıkıntılar olduğuna işaret etti. Şehir planlamasındaki eksikliklere de değinen Hüzmeli, Hatay’ın geleceğini belirleyecek önemli konularda net bir yol haritasının olmadığını belirtti. Özellikle, Hatay’ın nereye kurulacağı ve kaç katlı binaların inşa edileceği konusundaki netlik eksikliğine vurgu yaptı. Hüzmeli, bu temel konularda planlama yapılmasının gerekliliğine ve bu kararların acilen alınmasının önemine dikkat çekti. Hüzmeli, Hatay’ın doğal güzellikleri ve tarihi değerlerinin korunması gerektiğini belirtti. Harbiye Şelalesi ve kentin zengin kültürel mirası hakkında konuşan Hüzmeli, bu değerlerin yok olmaması için Kültür Bakanlığı’nın hızla harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. Son olarak, deprem öncesinde uzun süredir devam eden altyapı eksiklikleri ve çarpık kentleşme sorunlarına da değinen Hüzmeli, Hatay’ın büyük bir şehir olma potansiyelini kullanamadığını ifade etti. Bu sorunlara kalıcı çözümler üretebilmek için daha fazla işbirliği ve dayanışma gerektiğini vurgulayan Hüzmeli,  yaşanan deprem felaketi nedeniyle derin bir üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, herkesi deprem felaketinin ardından hayatta kalmaya çalışanlara yardım etmeye çağırıyoruz. Bu acıyı paylaşmak ve depremin yol açtığı kayıpları telafi etmek için çaba göstermeliyiz. Kısa sürede, depremin etkilerinin hafifletilmesi ve zarar gören bölgelerin yeniden inşa edilmesi için çabalayacağız. Bu süreçte hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.