PROF. ERCAN’DAN KRİTİK HATAY UYARISI

PROF. ERCAN’DAN KRİTİK HATAY UYARISI

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Akdeniz bölgesinde, özellikle Mersin ve Adana’da yükselen yüksek katlı binalara yönelik çarpıcı deprem uyarılarında bulundu. Ercan, bölgede inşa edilen bu yapıların deprem bilimi ve jeofizik gerçeklere aykırı olduğunu belirterek, “Bu bir intihardır, inanılır gibi değil” ifadeleriyle yetkililere seslendi.
Prof. Dr. Ercan’ın açıklamaları, yakın bölgedeki Hatay için de endişe yarattı. Mersin ve Adana’da yaptığı incelemelerde, özellikle Hatay’da 2023 depreminden ders alınmadığını vurguladı. Gevşek zemin ve kontrolsüz yapılaşmanın tekrarlandığına dikkat çekti.
Mersin’in Mezitli ilçesindeki Soli Pompeipolis antik kentinde deprem ile ilgili araştırmalar yapan Ercan, “Eski kent, uzak odaklı başka sarsıntının rezonansıyla yıkılmış olabilir” dedi. Mersin’deki gökdelenlerin jeofiziğe meydan okuduğunu belirten Ercan, yer-yapı denetim kuruluşlarına ve yetkililere eleştirilerde bulundu. “Yazık bu ülkeye, yazık Çukurova’ya, yazık kişi yaşamına” diyerek yapılaşmanın durdurulması gerektiğini vurguladı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.