SAMANDAĞ’DA FIRTINANIN BİLANÇOSU AĞIR!

SAMANDAĞ’DA FIRTINANIN BİLANÇOSU AĞIR!

Hatay’ın Samandağ ilçesinde dün gece yaşanan şiddetli fırtına nedeniyle evlerin çatıları uçtu işletmelerin camları kırıldı.

Asi Nehri’nin taşması sonucu bazı araziler sular altında kaldı. Asi Nehri’nin aşındırdığı odunlar sahile vurdu. Sokağa çıkma yasağından muaf olan çiftçiler sahilde odun topladı.

Asi Nehri’nin denizle birleştiği noktada büyük bir kirlilik oluştu.

‘Evlerin çatıların uçması ve işletmelerin zarar görmesiyle büyük mağdur olduklarını’ belirten işletme sahipleri yetkililere çağrıda bulunarak destek talep ettiler.

İlk defa böyle bir fırtına ile karşılaştıklarını belirten bir vatandaş ‘pandemi dolayısıyla zaten zor günler geçirdiklerini bu fırtına ile birlikte zararlarının arttığını’ belirtti. Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı Mahallesi’nde gece çıkan fırtına nedeniyle seralar zarar gördü.

Pandemi dolayısıyla zor günler geçirdiğini belirten Orhan Balıkçı:”Gece çıkan hortum 12 seramızı yıktı. Ürünlerimizde mahvoldu. Kredi çekerek bu seraları inşa ettim. Bütün emeklerim yerle bir oldu. Devletimizden bu konuda destek bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Şiddetli yağmur Defne Turunçlu’da yolları perişan etti

Hafta sonunda meydana gelen şiddetli yağmur, Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Turunçli mahallesinde yolları perişan etti.

Şiddetliyağışlar yüzünden altsyapı çalışmalarından dolayı kazılan yollarda çökmeler meydana gelirken, şiddetli yağmur parkeleri de söktü.

Turunçlu Mahalle Muhtarı Muhsin Demirel, yağmurun yol açtığı zararların kapatılması için ilgili birimleri başvuruda bulunduğunu belirtti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.