SARIKAMIŞ, YILLARCA UNUTULMAYAN BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK DESTANDIR

SARIKAMIŞ, YILLARCA UNUTULMAYAN BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK DESTANDIR

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın 108.Yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayınladı:

Sarıkamış’ın Türk toplumunun her kesimini derinden etkileyen destansı acı bir hatıra olduğunu belirten Başkan Yavuz mesajında; “Sarıkamış harekâtı Türk Milletinin vatan aşkının simgesi, Ülküsü, uğruna azmin, inancın, adanmışlığın eşsiz timsali, yokluğa kafa tutan, -50 dereceye düşen soğukta kırılan, soğuk ve buzlu rüzgardan etleri dökülen, amansız ve acımasız şartlara göğüs geren, her şeyin bittiği noktada bu kez dizanteri ve tifonun pençesinde can çekişen, bu şartlar altında dahi ölümün üzerine koşan Mehmetçiğin Allahu Ekber Dağlarında kar üzerine son nefesi ile fedakarca yazdığı, yıllarca unutulmayan büyük bir kahramanlık destandır.

22 Aralık 1914 ile 15 Ocak 1915 tarihleri arasındaki Osmanlı- Rus savaşı sırasında Sarıkamış’ta bulunan Allahuekber, Dağları’nda memleketimiz Rus kuvvetlerinin işgali altında. Sarıkamış, Kars, Ardahan ve Artvin elden gidiyor. Milli Mücadelemiz adına vatan topraklarının düşmanlar tarafından işgalini önlemek için, 90 bin asker imiz çölden gelerek üzerlerindeki yazlık kıyafetleriyle Allahhuekber dağlarının yer yer 2-3 bin rakımlı geçitlerinde -50 dereceye ulaşan karlı soğuk havada vatan uğruna canlarını seve seve feda ettiler. Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen Mehmetçiğin bu acı destanı bir fedakârlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar tüm dünyaya verdiği birlik, beraberlik ve kardeşlik dersidir.

Bu mücadelenin kutsallığı ve kahraman askerlerimizin cesareti bizlere de büyük sorumluluklar yüklemiştir. Bugün de bizler bu fedakârlığın bilincinde olarak onların izinde, birlik ve beraberlik içerisinde vatanımızın salahiyeti uğruna her koşulda çalışmak durumundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, 108. Yıl önce bugün Sarıkamış harekâtında karları kefen olan şehitlerimizle birlikte, vatan topraklarını koruma uğruna canlarını feda ederek adını tarihe altın harflerle yazdıran diğer tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyorum. Ruhları Şad olsun, Mekânları cennet olsun.” Dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.