HATAY EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİ’NDEN PLAKETLİ TEŞEKKÜR

HATAY EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİ’NDEN PLAKETLİ TEŞEKKÜR

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 2020 yılında restorasyonu tamamlanan bina 2021 yılında “Hatay Edebiyat Müze Kütüphanesi” olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

Edebiyat Müze Kütüphaneleri bulundukları kentlerin edebi değerleri, estetik kültürü, kentin kültürel dokusu, tarihi geçmişi ve gelişimi gibi konularda yazlı ve görsel eserlerin toplandığı, korunduğu hizmete sunulduğu binalardır. Ülkemizde 8 adet Edebiyat Müze Kütüphanesi bulunuyor. 9 uncusu ise “Hatay Edebiyat Müze Kütüphanesi” oldu. Bu kentin edebi değerlerinin ve tarihi geçmişinin yazlı ve görsel eserlerini bir araya getirme aşamasında yapmış oldukları katkılardan dolayı Bülent Nakib, Mehmet Tekin, M. Adil Çetin ve Nebih Nafile’ye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak İl Müdürü Hüsnü Işıkgör tarafından plaket takdim edildi. Geçtiğimiz hafta Hürriyet Caddesinde bulunan Hatay Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Cemil Meriç İl Halk Kütüphane Müdürü Celal Baz, Bülent Nakib, Mehmet Tekin, M. Adil Çetin ve Nebih Nafile bir araya gelerek sohbet ettiler.

ÇETİN: EMEK VEREN HERKESİ KUTLUYORUM

M. Adil Çetin; “Böylesi kıymetli kütüphanelerin yaşadığımız ilde de olması bizim için bir gurur, mutluluk. Emek veren herkesi kutluyorum” dedi. Nebih Nafile; Kütüphaneye geldiğim ortaokul ve lise zamanlarımda bize yardımlarını esirgemeyen Bülent Nakip Ağabeyim, yıllardır sunduğu kültür emeği ile bu kentin aydınlık kişilerinden bir değerimiz olan Mehmet Tekin Ağabeyim, dostum M. Adil Çetin ile bir arada anılmak yüreğime mutluluk kattı. Emeklerini her koşulda kitaplar için harcayan kıymetli il müdürümüz Hüsnü Işıkgör’e ve il halk kütüphane müdürü Celal Baz Bey’e teşekkür ediyorum.” dedi. Günün anısına fotoğraflar çekildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.