ŞEMSİYELERİNİZ KIŞA HAZIR MI?

ŞEMSİYELERİNİZ KIŞA HAZIR MI?

Yağışların yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladığı Ekim ayında bugünleri bekleyen şemsiyeler raflardan indirilmeye başlandı. Yağmurlar ile birlikte satış patlaması yaşanacak olan şemsiye satışlarının yanında bir de geçmiş yıllardan kalma şemsiyelerimiz var ki eminiz çoğunun tamire ihtiyacı vardır. İşte çin malı şemsiyelerin aksine kaliteli markalara ait şemsiyelerini olası bir arıza karşısında atmaya kıyamayan ve tamir yaptırmak isteyenler bugünlerde soluğu Antakya’nın son şemsiye tamircisi Ali Devecioğlu’nun yanında alıyorlar.

Antakya’nın son şemsiye tamircisi Ali Devecioğlu kazancı çok olmamasına rağmen 30 yıldır yağış ve rüzgarlar sebebiyle bozulan, kırılan şemsiyeleri tamir ederek ev ekonomisine katkı sağlıyor.Oldukça uygun fiyatlar ile şemsiye tamirciliği mesleğini icra eden Ali Usta yaklaşan yağmurlar öncesi yoğun tempo ile çalışmalarını sürdürüyor.

Asrın felaketinde büyük yıkımın yaşandığı Antakya’da Meydan Mahallesi Halep çarşısında bulunan mütevazi işyerinin hasarsız olması sebebi ile aynı yerde faaliyetlerini sürdüren Ali Usta Şemsiyenin statü simgesi olduğu dönemlerin popüler mesleği Şemsiye Tamirciliğini kusursuz bir biçimde yapabilmek adına var gücü ile çalışıyor.

Herkese büyük geçmiş olsun diyerek sözlerine başlayan Ali Devecioğlu açıklamasında:”Çok büyük bir felaket yaşadık.Hayatını kaybeden herkese Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyorum.Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın hiç kimseye.

Kış mevsimine merhaba dediğimiz şu günlerde işlerimizde biraz hareketlilik yaşanmaya başlandı.Rahmetli ustam Ahmet Yürek’ten öğrendiğim mesleğimi 1993 yılından itibaren yapmaktayım. Ve işi öğrendiğim atölyede mesleğimi devam ettirmekteyim. Çin malı şemsiyelerin hayatımıza girmesi ile birlikte bizim meslek popülerliğini kaybetmeye başladı. Son dönemde kaliteli şemsiye tercih edenler olası bir arıza durumunda atmaya kıyamadıklarından tamir talebinde bulunuyorlar. Tabi eskiye göre kıyaslanamayacak kadar azalmanın olduğunu söyleyebilirim. Hal böyle olunca bende Şemsiye Tamirinin yanında Teneke , Çatı olukları montaj, bakım ve onarım işleri yapmaya başladım. İşyerimde şemsiye tamiri işini hiç bırakmadım. Eskisi gibi olmasa da şemsiyesini tamir ettirmek isteyenler geliyor işyerime. Bende çözüm üretmek adına elimden geleni yapıyorum. Elimde bulunan ürünler  veya eski şemsiyelerden aldığım parçalardan yapıyorum tamirlerimi. Genelde tel ve direk tamirleri yapıyorum. Fiyatlarımı soracak olursanız oldukça uygun olduğunu söylemek isterim. Bazı müşteriler beni bulduklarında biz artık şemsiye tamiri yapılmadığını biliyorduk sizi bulmamız iyi oldu diyorlar bana. İşimden memnun olanlar çevrelerindeki insanlara öneriyorlar beni ve bir nebzede olsa ciromuza katkı sağlıyorlar. Evlerinde arızalı ama  atmaya kıyamadıkları şemsiyeler olan vatandaşlarımızı çözüm bulmak adına işyerime davet ediyorum. Benden sonra bu mesleği devam ettirecek kimse olmaz diye düşünüyorum. Bende sağlığım elverdiği sürece Şemsiye Tamirciliği yapmaya devam edeceğim. Yaklaşan yağmurlar öncesi tamire ihtiyacı olan şemsiyeleri işyerime bekliyorum. ”dedi.

Şemsiye Tamircisi Ali Devecioğlu’nun atölyesi Meydan Mahallesi Halep çarşısında faaliyet gösteriyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.