ANTAKYA SİMİDİ LEZZETİNİ KORUYOR

ANTAKYA SİMİDİ LEZZETİNİ KORUYOR

Asrın felaketi öncesinde tarihi uzun çarşının her bir köşesinde görebildiğimiz ,6 Şubat sonrasında da belli noktalarda görmeye devam ettiğimiz simitçiler çarşı ziyaretçilerinin uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Lezzeti  ve Boyutu  ile diğer simitler arasında farklı bir yere sahip olmasının yanında sadece şehrimizde pişirilen Antakya Simidi yıllar koruduğu lezzeti ile en çok tercih edilenler arasında zirvedeki yerini koruyor. Tarihi Uzun Çarşı’da kimine göre sabah kahvaltılarında vazgeçilmezlerden, kimine göre günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzet, kimilerine göre  ise çayların yanında olmazsa olmaz …Ama genel olarak günün her saatinde yanında kimyon ve tuz karışımı ile  kendine alıcı bulan meşhur lezzetimiz Antakya Simidi..

2001 yılından günümüze simitçilik yapan Mustafa Yelatan tarihi uzun çarşının en merkezi noktasında sıcacık simitleri ile simit tutkunlarının akınına uğrayan bir isim. Sevilen simitçi gün boyu satışa sunduğu taze simitleri ile bilinirken satamadığı simitleri de ihtiyaç sahiplerine vermesi ile gönüller fetheden bir esnaf olarak da çıkıyor karşımıza.

Uzun çarşının eski günlerini çok özledik diyerek sözlerine başlayan Mustafa Yelatan açıklamasında:” Hepimizin yaşadığı bu büyük felaket dolayısıyla büyük geçmiş olsun diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyorum.

Gördüğünüz gibi evimin geçimini simit satarak sağlıyorum. Yaklaşık 23 yıldır yaptığım mesleğimde önceliğim hijyen ve müşteri memnuniyetidir. En lezzetli pişirimi yapan fırınlardan aldığım Antakya Simidim tezgahımın lokomotifi durumundadır. Tadını bilenler hemen her gün alır bu lezzeti. Çarşımıza gelen misafirler Antakya simidini tattıklarında kesinlikle övgü dolu sözler sarf ederler ve bir daha alırlar. Antakya simidimiz gerçekten kimyon ve tuz karışımı ile başla başına bir lezzet. Bunun yanında Antakya Kahkemiz ve  simit çeşitlerimizde tezgahımızda yer almaktadır.

Genelde Aktarlar çarşısının sabit duruyorum ama bazen dolaştığımda oluyor eski günlerini mumla aradığımız uzun çarşımızda. Esnafımızın her zaman desteğini görmekteyim. Bazı günlerde hedeflediğim simit satışını erken saatlerde tutturduğum gibi bazı günlerde de kalan simitler oluyor arabamda işte bu simitleri de ihtiyaç sahiplerine vererek evimin yolunu tutuyorum. Uzun çarşıya yolu düşen herkesi simitlerimizin tadına bakmaya devam ediyorum.” dedi.

Mustafa Yelatan’dan  çarşıya her geldiklerine simit aldıklarını belirten vatandaşlar kendilerine her daim sıcak ve taze olarak simit sunumu yapan Yelatan’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dilediler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.