Meşale Gazetesi

SGK PRİM BORÇLARI DEVLET TARAFINDAN ÖDENSİN

SGK PRİM BORÇLARI DEVLET TARAFINDAN ÖDENSİN

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, “CORONA SALGINI  bitinceye kadar, işini kaybeden  vatandaşlarımızın ve esnafımızın SGK primlerini devlet ödesin” dedi.

Konu ile ilgili TBMM’ye kanun teklifi veren Serkan Topal verdiği kanun teklifinde, “Faaliyetleri Pandemi önlemleri kapsamında kısıtlanan veya durdurulan esnafımız zor durumda, sağlık sorunları var SGK primleri ödenmediği için tedavi olamıyorlar emeklilikleri gelen vatandaşlarımız prim eksikliğinden emekli olamıyorlar devlet  eliyle kapanan işyerleri mutlaka desteklenmeli ve SGK prim borçları devlet tarafından ödenmelidir” önerisinde bulundu.

Hatay Milletvekili Serkan Topal  verdiği kanun teklifinin gerekçelerinde şu ifadelere yer verdi:

“Ticari faaliyetleri devlet tarafından kısıtlanan bir esnafın ve ailesinin sağlık hizmetlerinden men edilmesi hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Pandeminin ne zaman biteceği konusunda herhangi bir öngörü olmamasına karşın kamu alacaklarını öteleme yoluna giderek sorunu çözme yöntemi kamu idaresi bakımından sürdürülebilir bir yöntem değildir.

Devlet vatandaşlık hukukunu gözeterek sebebiyet verdiği mağduriyeti gidermeli ve pandemi süreci bitinceye kadar faaliyetleri kısıtlılığa tabi sigortalıların prim tahakkuklarının hazine tarafından ödenmesi hususunda gerekli düzenlemeyi yapmalıdır.

Bu nedenle prim borçları vatandaş adına kamu kaynaklarından karşılamalıdır.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.