SÖZ VERDİ YAPTI

SÖZÜNÜ TUTMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYOR

SÖZ VERDİ YAPTI

Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nde bulunan Devrent Tesisleri’nde yıllarca toprak zemin üzerinde Aba Güreşleri yapılmasının ardından, aday olmadan önce “Yayladağı İlçesi’ni Kültür Kenti Yapacağım” diyerek vatandaşlara sözünü veren Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın bir ilki gerçekleştirmenin büyük mutluluğunu yaşıyor. 15 yıl boyunca Şenköy Belde Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Şenköy Mahallesi’ne proje ile kazandırdığı Aba Güreşi Sahası ile adını duyurarak başarılı belediye başkanlarından biri olan Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, şimdi de son olarak Yayladağı halkına verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğu yaşıyor. Ata sporu olan Aba Güreşleri’nin aslına uygun olarak yapılması için Devrent Tesisleri’nde incelemeler yapmasının ardından kendisi tarafından çizilen proje ile son derece modern Aba Güreşi Sahası’nı inşa eden Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, adeta ormanlıklar içerisinde kaybolan tesisi yeniden canlandırarak sporseverlerin hizmetine sundu.

SÖZÜNÜ TUTMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYOR

“Yayladağı İlçesini Kültür Kenti Yapacağım” diyerek çalışmalarını sürdüren ve kısa süre içerisinde Devrent Tesisleri’nde bulunan toprak zeminde yıllarca gerçekleştirilen Aba Güreşleri’nin aslına uygun olarak yapılması için inşaat çalışmalarını son derece muhteşem bir mimari görüntü vererek Yayladağlıların hizmetine sunan Yayladağı belediye Başkanı Mustafa Sayın, vatandaşlara verdiği sözü gerçekleştirmenin haklı gururunu bir kez daha yaşıyor. Aba Güreşlerinin yapılacağı tesislerde başlatılan inşaat çalışmaları, çim zemin döşeme çalışmaları ve tribün çalışmalarının tamamlanmasının ardından şimdi de hafta sonu yapılacak olan 19’uncu Aba Güreşleri Kültür ve Sanat Festivali’ni muhteşem bir atmosferde sunmanın hazırlıkları başladı.

YAYLADAĞI TARİHİNDE İLK KEZ BİR KADIN GÜREŞ HANIMAĞASI OLACAK

25 Ağustos 2019 Pazar günü Yayladağı İlçesi’nde gerçekleştirilecek olan 19’uncu Yayladağı Aba Güreşleri Kültür ve Sanat Festivali’nde Yayladağı tarihinde ilk kez bir kadın Güreş Hanımağası olarak güreşlere öncülük yapacak. Aba Güreşleri’nin yapıldığı Yayladağı’nda ilk Hanımağa unvanını Ak Parti Hatay Milletvekili Av. Sabahat Özgürsoy Çelik elde edecek. HABER MERKEZİ

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.