ÇOLAKOĞLU YAYLADAĞI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

ÇOLAKOĞLU YAYLADAĞI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Hatay Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Yayladağı’nda kültür mantarı yetiştiriciliği yapılan çadırları ziyaret etti.

Mantar üretim çadırlarında incelemede bulunan İl Müdürü, üretim aşamaları ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaretle ilgili yapılan açıklamada; “Halk arasında ‘beyaz altın’ diye anılan şapkalı mantarın (Kültür mantarı) üretiminin yaygınlaştığı Yayladağı İlçemizde, 200 adet çadırda üretim yapılmaktadır. Mantar çadırlarının büyüklüğü ortalama 100 metrekaredir. Mantarların yetişmesinde organik gübre olarak kullanılan kompost miktarı, her sera için 12 tondur. Kompost olgunlaştıktan sonra 38-40 gün sonra mantar hasadına başlanmaktadır. Yılda 5 dönem yetiştiricilik yapılmakta ve her dönemdeki ürün 3 defa hasat edilmektedir. Her hasatta mevsime bağlı olarak ortalama 3,5- 4,5 ton arası ürün elde edilir. Mantar yetiştiriciliği ayrıca bölge ekonomisine katkı sağlayarak birçok aileye istihdam alanı oluşturmuştur” denildi.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.