TARİHİ UZUN ÇARŞI’DA RESTORASYON İSKELELERİ KURULDU

TARİHİ UZUN ÇARŞI’DA RESTORASYON İSKELELERİ KURULDU

Hatay Kültür Turizm İl Müdürlüğü ve Antakya Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilecek olan Uzun Çarşı Restorasyon Projesi 1. Etap çalışmaları için iskeleler kuruldu.  

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz konuyla ilgili açıklama yaparak proje detayları hakkında bilgi verdi. Başkan Yılmaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Uzun Çarşı Restorasyon Projesi hepimizin hayaliydi. Kültür Turizm İl Müdürlüğümüzün işbirliği ile öncelikle ilk etabı ardından uzun çarşının tamamının üst yapı ve dış cephe restorasyon çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. 

Projemiz kapsamında yapılacak taş kaplama ve üst yapı iyileştirme çalışmaları için 1. Etap yani Uzun Çarşı girişinden itibaren olan bölgeye iskelelerimiz kuruldu. Doğal iklim şartlarına dayanıklı yosun tutmayan taş kaplaması için demir iskeleti hazırlandı. 36 dükkan 1 mescitten oluşan ilk etap restorasyon çalışmalarımız tamamlandığında, çarşımız kadim kent Antakya’mızın layık olduğu görünümüne kavuşmuş olacak. Bu hizmetleri şehrimize kazandıran paydaşlardan biri olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 

Projemizin gerçekleşmesini sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Kültür Turizm Bakanımıza, çok kıymetli Milletvekillerimize, İl Başkanımıza, sayın Kültür Turizm İl Müdürümüze ve yüklenici firma çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.