Teleferik Yılan Hikayesine Döndü

2013 yılında HBB’nin CHP’li başkanı Lütfü Savaş’ın Antakya Belediye Başkanlığı döneminde projesi tamamlanan ve hayata geçirilen Habib-i Neccar Dağına direği bile dikilen Teleferik projesinde nihayet çalışmalar başladı.

Teleferik Yılan Hikayesine Döndü

2013 yılında HBB’nin CHP’li başkanı Lütfü Savaş’ın Antakya Belediye Başkanlığı döneminde projesi tamamlanan ve hayata geçirilen Habib-i Neccar Dağına direği bile dikilen Teleferik projesinde nihayet çalışmalar başladı. Lütfü Savaş’ın AK Parti Belediye Başkanlığı döneminde çalışması yapılan Teleferik projesi daha sonra kurulan ve seçimle Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına seçilen Lütfü Savaş’ın 166 dev projelerinin arasına soktuğu ve sürekli olarak farklı demeçler vererek açılış tarihini ertelediği teleferik ihalesine verilmesinden sonra çalışmalar başladı. İniş alanında ortaya çıkan tarihi eserlerden sonra uzun süre yapım için Anıtlar Kurulu kararı beklenirken, Antakya Belediyesine ait olduğu iddia edilen alanda Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı. Lütfü Savaş’ın Haziran ayında hazır olacak dediği teleferik için çalışmalar sürerken vatandaş ise 10 yıllık bekleyişin ardından hizmete gireceği günü bekliyor.Kurtuluş Caddesi üzerinde yer alan İplik Pazarı mahallesinden, Habib-i Neccar dağına yaklaşık 1150 metre uzunluğunda teleferik hattı yapımını devralan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş ilk açıklamasını 2013 yılında yapmıştı.

VATANDAŞ NET TARİH BEKLİYOR

Savaş, teleferik alt istasyon noktasının sit alanı olduğunu “Teleferik projesinde alt istasyonun yerini açarken orada çok güzel tarihi eserler bulduk bu eserler Roma, Bizans ve Helenistik döneme ait tarihi eserler. Teleferiğin alt istasyonunda bulunan tarihi eserleri yerinde müze yaparak sergilemek istiyoruz. Buraya gelen misafirlerimiz, şehrimizde ne kadar uzun kalırsa bizim esnafımız için o kadar iyi olur. Şehrimize gelen misafirlerimiz buradaki tarihi dokuyu, müzeyi gezsin, teleferiğe çıkıp şehri kuş bakışı izlesin, uzun çarşıda esnafımızdan alışveriş yapsın para bıraksın istiyoruz.” Açıklamasına rağmen çalışmalara yeni başlandı.

SON TARİH MART 2017 OLMUŞTU

2016 yılında Antalya EXPO fuarında Hatay’ın projelerini tanıtan Büyükşehir Belediyesi yine teleferik konusuna değinirken burada konuşan Başkan Savaş; “6,5 dakikalık yolculukla Habibi Neccar Dağı’nın zirvesine gidilecek olan teleferik projesini en geç Mart 2017’de hizmete açmayı planlıyoruz.” demişti.

HABER:M.MUSTAFA ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.