TÜBİTAK 4008 PROJESİNE GÖRKEMLİ FİNAL

TÜBİTAK 4008 PROJESİNE GÖRKEMLİ FİNAL

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim elemanı Şenol Saygıner liderliğinde gerçekleştirilen TUBİTAK 4008 projesi Yayladağı’nda düzenlenen kapanış töreniyle tamamlandı.

Oldukça başarılı geçen proje Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Yayladağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirildi. “Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı” kapsamında hayata geçirilen TÜBİTAK 4008 projesi, “Özel Eğitim Öğretmenlerinin Dijital Yeterliliklerini Geliştirmeye Yönelik Yenilikçi Bir Eğitim Etkinliği” konusunu ele aldı. Bu proje, TÜBİTAK tarafından desteklenen 42 projeden biri olmayı başardı.

KATILIMCILARA SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLDİ

Proje kapsamında, farklı illerden seçilen 20 özel eğitim öğretmenine bir hafta boyunca çeşitli alanlarda uygulamalı eğitimler verildi. Proje, etkileşimli içerik geliştirme, sanal gerçeklik, yapay zekâ, kodlama, üç boyutlu tasarım ve üretim gibi konularda öğretmenlere dijital yetkinlik kazandırmayı amaçlayan toplam 16 atölye çalışmasını içerdi. Bu atölye çalışmaları, alanında uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirildi. Projenin kapanış töreni, Yayladağı Belediyesi Devrent Sosyal Tesislerinde düzenlendi. Törene, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Turan, Yayladağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hikmet Bilgil, Antakya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve birçok öğretmen katılım gösterdi. Prof. Dr. Mehmet Turan, ilimizde bu tür bir projenin hayata geçmesine öncülük eden Arş. Gör. Şenol Saygıner’e ve bu projeye ev sahipliği nedeniyle Yayladağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hikmet Bilgil’e teşekkür etti ve birer hediye takdiminde bulundu. Projenin kapanış töreni, katılımcılara başarı sertifikaları takdim edilerek sona erdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.