DAĞ MAHALLESİ HİZMET BEKLİYOR

DAĞ MAHALLESİ HİZMET BEKLİYOR

DAĞ MAHALLESİ HİZMET BEKLİYOR

Tarih boyunca birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış, Habib-i Neccar dağının eteklerine dağılmış olan gerçek Antakya, bozuk yollar, restorasyonu yapılmamış evler, seçim vaadinden uzak, kaderlerine terk edilmiş bir şekilde unutulduğunu düşünüyor.
Kurtuluş Caddesininden başlayarak, İzmir Caddesine kadar uzanan binlerce ev gelişen teklonojiye rağmen doğalgazdan uzak soba ile ısınıyor. Yollar ise, diğer yerlerden farksız, evler bakımsız ve tarih hatırlanmayı bekliyor.


Dönemin Hatay Valisi Mehmet Celaletin Lekesiz tarafından 2010 yılında başlatılan, Antakya’nın dünyada bulanan 23 medeniyetin 13’üne ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, 3 semavi dinden insanın, gelenekleri, kültürü ve sosyal boyutlarıyla barış ve hoşgörü içinde bir arada yaşamını sürdürdüğünü tarihi Antakya şimdilerse ise kendisini güncelleyemekle karşı karşıya kalmış durumda. Dağ mahallesinde yaşayan vatandaşlar herkes gibi hem yollardan hemde çarpık kentleşmenin çözülmemesinden şikayetçi.
Antakya’yı kuşbakışı görmek için birçok yerli ve yabancı turistin İzmir Caddesine doğru yürüyüşe geçtiği, caddelerde bozuk yollar, kırık kaldırımlar, sobalı evler, çarpık kentleşme gibi birçok farklı unsur göze çarparken, dağ bölgesinde yaşayan vatandaşlar ise unutulduklarını düşünüyorlar.
BÜYÜKLERİMİZE SESLENİYORUZ
Dağ sularının akıntılara arasında bulunan okullar bir kenara vatandaşlar ise yol ve kaldırım sorunlarının en azından seçimler öncesind karşılanmasını istiyor. Tarihi eteklerde kurulan evlerin Antakya’nın görüntüsünden uzak kalması, yolların bozukluğu ve bir türlü dağ sularının engellenememesi gibi birçok sorunla karşı karşıya olan dağ mahallesi vatandaşları yetkililerden yardım bekliyor. Vatandaşlar; “Dağ mahallesi sakinleri olarak bizimde birçok eksiklerimiz var bunların farkına varılmasını istiyoruz. Belediyelerden ve büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Yollarımız bozuk. Kaldırımlarımız bozuk. Dağ suları tüm mahalleyi etkiliyor. Her yıl aynı çileleri çeviyoruz. Yardım bekliyoruz.” Diyerek yetkililere seslendi.
FOTO-HABER: CANSU DİLEK


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.