ANTAKYA PLATFORMU KURULUYOR

ANTAKYA PLATFORMU KURULUYOR

Eğitimci-yazar Ali Rıza Tütüncüoğlu, asrın felaketinde yerle bir olan Antakya’nın ayağa kaldırılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, Antakya Platformunu kurmak için harekete geçti.Antakya gönüllüsü Ali Rıza Tütüncüoğlu, sosyal medya hesapları üzerinden başlattığı harekette, 6 Şubat’ta meydana gelen depremde 11 il arasında en çok Hatay’ın ilçeleri Antakya, Defne, Kırıkhan ve Samandağ’ın zarar gördüğünü ve sosyal yaşamın sona erdiğine dikkat çekti.

HATAY’DA HİÇBİR ŞEY NORMAL DEĞİL, AMA HAYAT NORMALMİŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR

Depremin ilk gününden itibaren şehri terk etmeyen Ali Rıza Tütüncüoğlu, aradan geçen 6 ay süreye rağmen şehrin her geçen gün daha da kötüye gittiğine dem vurdu. Hatay’ın terkedilmiş bir şehir olduğunu ve sahipsiz bırakıldığını anlatan Ali Rıza Tütüncüoğlu, “Birileri depremi fırsata çeviriyor, kimileri şova, kimileri de paraya çeviriyor. Olan Antakya’mıza oluyor. Antakya’yı düşünen yok. Hiçbir düzelme ve iyileşme yok, kadim şehrimiz, medeniyetlerin beşiği kaderine bırakılmış ve hoşgörü şehrimize ne yazık ki hoşgörü gösterilmiyor, terkedildi, sahipsiz bırakıldı” sözleri kamuoyunda büyük yankı buldu. Toksözlü olması ve gerçekleri hiç sakınmadan söylemesi 7’den 70’e herkes tarafından takibe alındı.

DİĞER DEPREM BÖLGELERİNDE İLERLEME, HATAY’DA İSE GERİLEME VAR, NİYE ACABA?

Tütüncüoğlu, paylaşımlarında diğer deprem bölgelerinde 6 Şubat’tan bu yana gözle görülür ilerleme kaydedildiğini belirterek, “Diğer deprem bölgeleri var ya, işte oralarda hayat her gün, bir öncekinden iyi oluyor. Antakya’da tam aksi burada her gün daha sıkıntılı bir hal alıyor ve körler sağırlar birbirini ağırlıyor. Kimileri koltuk sahibi oldu, birileri yeni yeni oluyor. Biten şehirde siyaseten teşekkür gezileri, ‘cağız, edeceğiz’ sözleri havada uçuşuyor. Sorun mu; Antakyalı ve bizi tanıyan siyasetçinin olmayışı. Yani onların merhametine kaldık” diye Antakyalıların duygularına tercüman oldu.

CUMHURBAŞKANINA, GELEN BAKANLARA EKSİK VE YANLIŞ BİLGİ VERİLİYOR

Ali Rıza Tütüncüoğlu’na göre, şehrin en büyük sorunu ilimize gelen idarecilere eksik bilgi verilmesi olduğunun altını çiziyor. “Bizi bizden başkası anlamaz” diyen Tütüncüoğlu, şehri yönetenlere, Antakyalı olmak sorumluluğu ile; Doğu’nun kraliçesi Antakya’nın sorunlarını doğru olarak anlatmaları çağrısında bulundu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.