VAKALARDA ARTIŞ VAR, TEDBİRLERE DİKKAT!

VAKALARDA ARTIŞ VAR, TEDBİRLERE DİKKAT!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemde görülen vaka artışının nedeni olarak  “Vakalar 5 bine düşmüştü, tekrar 6-7 bin bandına çıktı. Bunun sebepleri neler?” sorusuna Koca, “Sömestr tatili hareketliliği ve aşıların gelmesiyle oluşan rehavet bunda etkili oldu. Son 1 hafta içinde yükseliş gördük. 6-7 bin bandında ilerledi. Halbuki bu hafta 4-5 bin bandını görmeliydik” yanıtını verdi.  Sağlık Bakanı Koca, son 1 hafta içinde vakalarda yükseliş gördüklerini belirtti.

MUTASYONLU VİRÜS NEDENİYLE İZOLE EDİLENLERİN SAYISI ARTIYOR

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, mutasyonlu virüsle ilgili, “Giderek maalesef mutasyonlu virüste izole edilen kişi sayısı artıyor. Değişik illerde mutasyonlu virüs taşıyan kişiler tespit ediliyor. Bu da bizde de benzer bir artış trendinin olacağı anlamına geliyor. Dikkatli olmakta fayda var” dedi.

ALTINÖZÜ İLÇESİNDE ALTI EV KARANTİNAYA ALINDI

Hatay’ın Altınözü ilçesinde 6 ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ziyaret Mahallesi Ziyaret Sokak’taki bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.