VALİ MASATLI TARİHE IŞIK TUTTU

VALİ MASATLI TARİHE IŞIK TUTTU

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, geçmişi Tunç çağına dayanan Reyhanlı ilçesindeki Aççana Höyük kazı alanında incelemelerde bulundu.
Tarihin yazıldığı topraklarda önemli belge ve bilgilerin ortaya çıkartıldığı ve insanlığın geçmişine dair önemli bilgilere ulaşılan alanda kazı ekibinden bilgi alan Vali Masatlı, alandan çıkartılan eserleri de yakından inceledi.
ARAŞTIRMA MERKEZİ’Nİ DE ZİYARET ETTİ
Ziyaretle ilgili Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Tarihin Derinliklerine Yolculuk: Aççana Höyük Eski Alalah Kenti. Valimiz Mustafa Masatlı, Orta ve Geç Tunç Çağ dönemlerinde Mukiş Krallığı’na ev sahipliği yapan Aççana Höyük Eski Alalah Kenti’nde devam eden arkeolojik çalışmaları yerinde inceledi. Daha sonra Aççana Höyük Kazıları ve Amik Ovası Araştırma Merkezi’ni ziyaret eden Valimiz, kazı çalışmaları ve yürütülen işlemler hakkında yetkililerden bilgiler aldı” denildi.
Vali Masatlı, Hatay’ın doğa ve gastronomide olduğu gibi tarih turizminde de adının ön plana çıkartılması için tarihi kazılara desteklerinin süreceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.