VATANDAŞ İHRACATTAN ÖNCE GELİR

VATANDAŞ İHRACATTAN ÖNCE GELİR

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu üyesi Abdulkadir Teksöz, ihracattaki artışın önemli olmasına rağmen, önceliğin ülkemizdeki vatandaşın ihtiyacının karşılanması olduğunu kaydetti.Vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından ihracatın yapılması gerektiğini belirten Teksöz, bu sayede fiyat artışlarının ve enflasyonun da önüne geçileceğini savundu.

“BAKANLIKLARA TALEPLERİMİZİ ANLATIYORUZ”

Konuyla ilgili yetkililere uyarıda bulunan Teksöz; “İhracat rakamlarının yükselmesi bir ülke için iyi peki iç piyasa ne olacak? Ülkenin öncelikle ihtiyaçlarını yeteri kadar karşılamak gerekir. Sonra ihracata önem verilmelidir. Sadece ihracata ağırlık ve önem vermek iç piyasada hammadde, gıda vs. ürünlerin fiyat artışına neden olmakta enflasyonu azdırmaktadır. Bunun için öncelikle iç piyasanın yeterli ihtiyacı karşılandıktan sonra ihracat yapılmalı ve önemsenmelidir. 2.yol olarak da ihracat yapılacak ürünlerde ihtiyaca göre üretim arttırılmalı iç piyasada fiyat artışları durdurulmalıdır. Bu konunun önemle dikkate alınması gerekir. Bakanlıklarla gerekli görüşmeler yapılarak taleplerimiz anlatılmaktadır” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.