VEKİL YAYMAN TİKTOK’U DİZE GETİRDİ

VEKİL YAYMAN TİKTOK’U DİZE GETİRDİ

AK Parti Hatay Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman, dünya devi sosyal medya firmalarını dize getirdi. Bu yıla kadar Türkiye’de Ofisi bulunmayan ve dolayısıyla ülkeye vergi ödemeyen dev sosyal medya firmaları, Yayman’ın çabalarıyla Türkiye’ye milyonlarca liralık vergi ödedi. TikTok heyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu’nda sunum yaptı. Heyet tarafından Türkiye’de 2021 yılında mevzuat ihlali gereği aksiyon alınan TikTok içeriği sayısı 250 olurken, topluluk ilkeleri ihlali gereği aksiyon alınan hesap sayısı 11 olarak açıklandı.

TBMM HEYETİ TİKTOK’U KABUL ETTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu, TikTok heyetini kabul etti. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında gerçekleşen toplantıda TikTok Heyeti sunum yaptı. TikTok heyeti; TikTok Orta Doğu, Türkiye, Afrika ve Pakistan Bölgelerinden Sorumlu Kamu Politikaları ve Kamu İlişkileri Müdürü Farah Tukan, TikTok Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Müdürü Emir Gelen, TikTok Kamu Politikaları Danışmanı Naz Değirmenci’den oluştu. TikTok for good uygulamasından bahsederek sunumuna başlayan TikTok Orta Doğu, Türkiye, Afrika ve Pakistan Bölgelerinden Sorumlu Kamu Politikaları ve Kamu İlişkileri Müdürü Farah Tukan, “Bizim rolümüz sadece üreticiliği teşvik etmek değil, aynı zamanda insanların eskiden olmadığı kadar iletişim kurmalarını sağlıyoruz. Bir yandan da toplumların platform içerisindeki çeşitli topluluklara destek vermelerini de sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. Tukan ayrıca, veri güvenliğinin kendileri için çok önemli olduğunu, bulundukları her ülkenin bu konudaki yasal mevzuatlarına uydukları gibi Türkiye’de de uyum gösterdiklerini söyledi. Tukan, “Türk hükümetinin, Türk halkının güvenliğini sağlamak adına çevrimiçi ortamda sağladığı çalışma en önemli olgulardan biri. Biz de bu güvenlik konusunda elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.