YALÇIN: YAYLADAĞI SINIRI HATAY’I RAHATLATIR

YALÇIN: YAYLADAĞI SINIRI HATAY’I RAHATLATIR

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Yayladağı Sınır Kapısının açılması halinde Hatay’ın rahat nefes alacağını söyledi.
İlçede deprem sonrasında nüfusun 100 bine çıktığını hatırlatan Başkan Yalçın, şuan nüfusun 70 bin dolayında olduğunu, artan nüfusa uygun çözümleri hayata geçirerek sorunların üstesinden geldiklerini kaydetti. Başkan Yalçın, ilçede devam eden hizmetlerle de ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Yalçın, yaptığı açıklamada; “Yayladağı Sınır kapısı Yayladağı halkı başta olmak üzere Hatay’ın tamamı için önemlidir ve açılmasını istiyoruz. Bu konu ile ilgili Bakanlık düzeyinde görüşmelerimiz oldu. Bizim markalaşmış ve dünyanın birçok ülkesine ihracatını yaptığımız lokum ve çilek gibi ürünlerimiz var. Kapının açılması halinde Yayladağı ve Hatay açısından önemli bir hareketlilik kazanacaktır” dedi. Yalçın, sınır kapısının yeniden açılarak hizmet vermeye başlaması için girişimlerinin devam edeceğini söyledi.
“MASUM SURİYELİLERLE HİÇBİR SORUNUMUZ YOK”

47 mahalleden oluşan Yayladağı ilçesinin depremden sonra önemli bir göç alarak bir ara nüfusunun 100 bine dayandığını hatırlatan Başkan Mehmet Yalçın, “Bugün itibariyle nüfusumuz 70 bin dolayında. Tabi bu hizmetler konusunda birtakım zorlukları birlikte getiriyor. Ancak Belediye olarak bunun üstesinden geliyoruz. Biz Yayladağı Belediyesi, Yayladağı halkı ve Mehmet Yalçın olarak Suriyelilerle ilgili bir sorumuz yok. Nüfus sayımızın bir bölümünü onlar oluşturuyor. Zaten birçoğunun ilçemizde akrabalıkları var. Ancak bunların arasına karışmış bir takım oluşum mensuplarına karşıyız. Savaştan kaçmış hiç kimse ile bir sorunumuz olmaz. Olamaz. Ama malum gruplardan ilçemize sızan veya sızabilecek hiç kimseye göz yummamayız” dedi.
Uzun bir süredir gündemde olan Suriye devlet başkanı Esat ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yaşanması beklenen görüşmeyi de değerlendiren Mehmet Yalçın, gelişmeden büyük mutluluk duyduğunu ve görüşmeyi sonuna kadar desteklediğini bildirdi.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.