YAYMAN: HATAY BENİM SEVDAM

HÜSEYİN YAYMAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

YAYMAN: HATAY BENİM SEVDAM

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıda Hataylı gazetecilere Hatay ile ilgili önemli açıklamalar yapan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Hatay ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hatay’a yaptığı önemli katkılar sayesinde sevilen milletvekili olan Hüseyin Yayman, Samandağ’ında bulunan Hıdırbey mahallesi ile Vakıflı mahallesi arasında bir “inanç yolu” açacaklarını söyledi. Yayman; “Bu yolun düzenlenmesi için çalışmaların bir an önce başlayacak. Hatay’ın her tarafında olduğu gibi Samandağ’ında da güzel işlere imza atacağız.” Şeklinde konuştu.
GÜNDÜZ SİNEMASI KAMULAŞTIRILACAK
Tarih olarak büyük bir değeri olan, önceleri Hatay meclisi olarak hizmet
veren daha sonra gündüz sineması ve şimdiler de ise kafe olarak vatandaşın hizmetinde olan Hatay Meclis binasını kamulaştıracaklarını söyleyen Yayman, bu konuda geniş çaplı
çalışma yaptıklarını aktardı. Söz konusu binaya, daha önce kamulaştırma şerhi konduğunu aktaran
Yayman, “2000 yılında kamulaştırma kararı alınmış, fakat kamulaştırılmamış. Karar neden hayata geçmedi? Bunu araştırıp, yeni bir yol haritası çıkaracağız.
Orayı Hatay Meclis müzesi yapmak benim hayalim. Orayı çok önemli buluyorum. ”dedi
KÜTÜPHANELER MİLLET KÜTÜPHANESİNE DÖNÜŞÜYOR
Gazetecilerin yanı sıra, Hatay Turizm ve Kültür il müdürü Hüsnü Işıkgör’ün hazır bulunduğu toplantıda, Antakya’daki halk kütüphanesinin 7 gün 24 saat açık kalacağını söyleyen Yayman, yakın zamanda bu konu ile ilgili bilgilendirme yapacaklarını aktardı. Oranın ‘millet kütüphanesi’ olarak hizmet vereceğini belirten Yayman, “Hatay benim sevdam. Hatay benim aşkım. Kentimizin her alanda kalkınması ve hak ettiği yere ulaşması için elimizden geleni yapacağız.”dedi.
AK Parti’nin Hatay’a yaptığı hizmetlerin ardı arkası kesilmeyeceğini sözlerine ekleyen Yayman, başta Amanos tüneli, Reyhanlı Barajı olmak üzere devam eden projelerin en kısa zamanda biteceğini söyledi.
HABER: M.MUSTAFA ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.