ERGİN’DEN HATAY GAZETECİLER CEMİYETİNE ZİYARET!

ERGİN’DEN HATAY GAZETECİLER CEMİYETİNE ZİYARET!

Demokrasi ve Atılım Partisi Ankara Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkanı ve Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi Hatay İl Başkanı İlker Eker, DEVA Partisi Antakya İlçe Teşkilat Başkanı Uğur Çakılı ve parti yöneticileri Hatay Gazeteciler Cemiyetine nezaket ziyaretinde bulundu.

Deprem üstesinden 7 ay geçesine rağmen şehrin hala toparlanmadığını ifade eden Ergin, kısa yada uzun vadede hala ne yapılacağının bilinmediğini söyledi. Depremin siyaset üstü bir olay olduğunu amacının bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduğunu ama hala çoğu şeyin eksik yapıldığını  ifade eden Ergin, “Biz neler yapabiliriz, eksikleri nasıl giderebiliriz, yıkılan binaları ve insanları nasıl ayağa kaldırabiliriz hesabını yapmak istiyoruz. Depremin üzerinden 7 ay geçti fakat kış yaklaşıyor, insanları mağdur etmemek için neler yapabiliriz diye görüşmek zorundayız. Buradaki insanların elektriği, suyu, ısınma ve barınması kış gelmeden çözülmeli, artık çadır sorunu da son bulmalıdır” dedi.

“MEVCUT AFET YASASI HATAY’IN YARALARINI SARAMIYOR YENİ DÜZENLEME GEREKLİ!”

Mevcut afet yasasının Hatay’ın yaralarını sarmaya yetmediğini yeni bir özel düzenlemenin gerektiğini dile getiren Ergin, “Zaman zaman Hatay’ın özel afet bölgesi ilan edilmesi konusunda haklı talepler geliyor. Böyle bir yasa yok fakat yasa yok diye böyle mağduriyet yaşatılmamalıdır. Yasanın yeniden düzenlenmesi şarttır çünkü mevcut afet yasasının Hatay’ın yaralarını sarmaya yetmediğini aşikardır bunun için yeni yasal düzenleme gereklidir” dedi.

TEMEL ATMA İŞLEMİNE ELEŞTİRİ

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen temel atma işleminin plansız olduğunu aktaran Ergin; Geçtiğimiz günlerde temel atma töreni gerçekleştirildi ama planlı olan bir olay değil çünkü orada yapılacak olan binalar ve iş yerleri yerinde dönüşüm programından mı yoksa TOKİ’nin yapıp hak sahiplerine vereceği bir çalışmamı olduğuna dair bir açıklama yapılmadı kaldı ki orada teknik analizler yapıldı mı zemin sıvılaşması bulunuyor muş ahsen bunların araştırıldığına dair bilgim yok kime sorsam kimsenin bilgisi bile yok  çünkü orada benim de hak sahibi olduğum dairem var bana bilgi verilmedi benim gibi olan onlarca kişi var onlarında bilgisi yok” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.