YAYMAN’DAN GÖLET MÜJDESİ

YAYMAN’DAN GÖLET MÜJDESİ

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Yılanlı göletinin 2023 yatırım programında yer alacağını söyledi.

Delibekirli mahallesinde düzenlenen toplantıya, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, Ak Parti yönetim kurulu üyeleri, Delibekirli Mahallesi Muhtarı Bestami Boz, Yılanlı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Açıkgöz, Kurtlu Sarımazı mahallesi Muhtarı Beyazıt Kara ve mahalle sakinleri katıldı.

KIRIKHAN’IN İÇME SUYU SORUNU BİTECEK

Delibekirli mahallesinde 3 köy muhtarı ve vatandaşlarla bir araya gelen Hüseyin Yayman, Yılanlı göleti ile ilgili son durumu paylaştı. Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Yılanlı göletinin bölgenin sulama alanındaki sorununu gidermenin dışında Kırıkhan’ında içme suyu ihtiyacına cevap verebileceğine dikkat çekti. Yayman konuyla ilgili şu bilgiyi paylaştı ‘ Milletimizin sorunları hep önceliğimiz olmuştur. Tahtaköprü Barajının yükseltilmesi ve Kılavuzu Barajına bağlanmasıyla birlikte Amik Ovasındaki sulama suyu sıkıntısıyla birlikte taşkın olayını sona erdirdik. Dağlık kesimlerdeki yerleşim alanlarının sulama suyu sıkıntısını yapacağımız göletlerle sona erdirmeyi planlıyoruz. Bu yöndeki projelerimizden birisi Yılanlı Göletidir. Yılanlı Göleti 2023 yılı yatırım programında yer alacaktır. Yılanlı Göleti, Kurtlu Sarımazı, Yılanlı, Delibekirli, Çamseki ve Karataş mahallelerindeki bahçe ve tarım alanlarında yaşanan sulama suyu sıkıntısını ortadan kaldıracaktır. Bununla beraber Kırıkhan’ın içme suyuna da çözüm olacaktır. Böylesine hayati bir rol taşıyan Yılanlı Barajı öncelikli hizmetlerimiz arasındadır ve 2023 yılı yatırım projeleri arasında olacaktır” dedi. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.