YENİ 500 TL VE 1000 TL GÖRÜCÜYE ÇIKARILDI

YENİ 500 TL VE 1000 TL GÖRÜCÜYE ÇIKARILDI

Merkez Bankası, ihtiyaçlar doğrultusunda Yeni banknot basımına başlama kararı aldı. Yakında piyasaya sürülmesi beklenen 500 TL ve 1000 TL’lik banknotların görünümü de netleşmeye başladı.

200 TL’NİN DEĞERİ 6 DOLAR

Yapılan araştırmalar, 200 TL’lik banknotun değerinin her geçen gün düştüğünü gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan kıyaslamada, 20 ülkenin en yüksek banknotlarının Dolar karşısındaki değeri karşılaştırıldı ve Türkiye 19. sırada yer aldı. 200 TL’nin ortalama değeri yaklaşık 6 Dolar seviyesinde. Bu durum, hem turistler hem de ticaretle uğraşanlar için büyük zorluklar yaratıyor.

REKLAM ALANI

HENÜZ BASILMADI

500 TL ve 1000 TL’lik banknotlar sayesinde, daha pratik alışveriş ve ticaret yapılması hedefleniyor. Bu gelişme, hem vatandaşlar hem de turistler için olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor. Ancak, şu an itibariyle yeni banknotların basımı henüz başlamadı. Darphanelerin, Merkez Bankası’ndan onay aldıktan sonra basım sürecine geçeceği öğrenildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.