YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK

YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK

İskenderun İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesinin bakanlığın en önemli projelerinden biri olduğunu ve kendilerinin de il ve ilçe müdürlüğü olarak bu projeye büyük önem verdiklerini söyledi.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, yaz sezonunda çocukların en fazla ilgi duyduğu aktivitelerden birinin yüzme olduğunu vurgulayarak, “Bu dönemde yoğun bir katılım sağlıyoruz. Projemizi muhtemelen Ekim ayına, yani okul dönemine kadar devam ettireceğiz. Sonrasında, belediyemize ait Sakarya Mahallesi’nde bulunan yüzme havuzumuzda ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projemize devam edeceğiz. Çocuklarımız hem yaz tatillerini güzel bir şekilde geçiriyor hem de spor yapmış oluyorlar” diye konuştu.

GÜNDEL: EĞİTİMLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

REKLAM ALANI

Projede sadece yüzme öğretilmediğini, yetenekli çocuklara seçmeler yapıldığını belirten Gündel, “Yüzme eğitiminin yanında yetenekli çocuklarımızı seçiyoruz ve kış dönemi boyunca da bu çocuklarla devam edeceğiz” dedi. Gündel, yüzme dışında birçok spor projesinin de devam ettiğini ifade ederek, “Şu anda 3500 civarında çocuğumuzu 15-20 farklı spor dalında yaz boyunca faaliyetlere katıyoruz. Bu yıl gerçekten çok yoğun geçiyor. Depremin olumsuz etkilerini bu yaz, çocuklarımızın üzerinden başarılı bir şekilde attığımıza inanıyoruz. Velilerimizi, kurslarımız hakkında bilgilendirerek çocuklarını kurslara kaydettirmeye davet ediyoruz. Özellikle yüzme kurslarımıza talep oldukça fazla. Şu anda projede aktif olarak 1200-1300 civarında çocuğa yüzme eğitimi veriliyor. Proje 6-18 yaş arasındaki çocuklara yönelik, ağırlıklı olarak 6-15 yaş grubuna eğitim veriyoruz. Havuzlarımızın derinliği yaklaşık 1.40 metre. İki aylık süreçte çocuklarımız kendilerini kurtarabilecek seviyede yüzmeyi öğreniyorlar. Kış sezonunda bu çocuklarla eğitimlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.