ZEYTİNYAĞI FİYATLARI 3 KAT ARTTI!

ZEYTİNYAĞI FİYATLARI 3 KAT ARTTI!

Sızma zeytinyağında geçen sezon kilo başı 81 lira olan fiyat yeni sezon için 295 liraya çıkarıldı. Bu 3 katından fazla bir artış demek. Alım fiyatlarının yükselmesiyle market raflarındaki zeytinyağı fiyatlarının da gün be gün yükselmesi bekleniyor. Beş litrelik teneke zeytinyağının en az bin 600 TL’den başlayacağı tahmin ediliyor.

2023-2024 SEZONU ZEYTİNYAĞI ALIM FİYATI BELİRLENDİ

TARİŞ Başkanı Hilmi Sürek, zeytinyağı alım fiyatını kilogram başına 295 lira olarak belirlediklerini açıkladı. Sızma zeytinyağında geçen sezon 81 lira olan fiyat yeni sezon için 295 liraya çıkarıldı. Böylelikle yüzde 264 oranında artış gerçekleşti.

Ürün alım fiyatının artırılmasının ilerleyen süreçte market fiyatlarına yansıması bekleniyor. Çiftçiler ürününü bu fiyattan TARİŞ’e satabilecek, rakam piyasada belirleyici olacak.

Enflasyondan nasibini zeytinyağı fiyatları da aldı. Artan maliyetler zeytinyağı fiyatlarını uçurdu. Sürek, yaptığı yazılı açıklamada, ürün alım fiyatının üreticinin alın terinin karşılığını alabilmesi ve ürünün değerini bulması açısından önemli olduğunu ifade etti. Açıkladıkları fiyatın piyasada belirleyici olacağını belirten Sürek, “Sezon içinde piyasa hareketlerini ve fiyat gelişmelerini izleyerek gerekirse yeni düzenlemeler yapacağız” dedi. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Tan ise bu yıl zeytin toplama maliyeti geçen seneye kıyasla yüzde 100 artışla 35 TL’ye, bir litre kaliteli sızma zeytinyağının üretim maliyetinin ise bu yıl 400 liraya ulaştığı kaydetti. Ülke genelinde bilinen bir markanın genel müdürü ise buna ambalaj, etiket, nakliye masrafları ve kâr payı da ekleneceğini hatırlattı ve bu yıl beş litrelik teneke zeytinyağının en az 1600 TL’den başlayacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.