1 GÜNLÜĞÜNE ER OLDULAR

1 GÜNLÜĞÜNE ER OLDULAR

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen ‘Temsili Askerlik Uygulaması, And içme ve Terhis Töreni’ engelli bireylere bir gün de olsa askerlik heyecanını yaşattı.

Törende sembolik olarak silâh altına alınan engelli gençler ay yıldızlı bayrağa ve silaha el basıp yemin ederek usta asker olmanın gururunu yaşarken, aileler de askeri üniformalarla gördükleri çocuklarıyla ayrı bir heyecan yaşadı. 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Şehit Ahmet Tor Kışlası tören alanında düzenlenen temsili yemin törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve İSTE Rektörü Tolga Depci, davetliler, özel bireyler ve aileleri katıldı.

TÖREN RESMİ GEÇİTLE SONA ERDİ

Bir günlüğüne de olsa asker olmanın sevinç ve gururunu yaşayan engellilere törende terhis belgeleri ve ödülleri protokol tarafından törenle verildi. Temsili yemin töreni ve ‘Terhis Merasimi’nin ardından, tören resmi geçitle sona erdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.