21 YIL ÖNCE CUMHURİYETİN 100. YILI İÇİN MEKTUP YAZDI

21 YIL ÖNCE CUMHURİYETİN 100. YILI İÇİN MEKTUP YAZDI

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde emekli Ziraat Yüksek Mühendisi Ünsal Ateşoğlu (86) Cumhuriyetin 100. Yılı için bundan tam 21 önce 2002 yılında kızı Anıl ve oğlu Oğan için mektup yazarak postaya verdi.

21 yıl önce yazılarak postaya verilen ve PTT Genel Müdürlüğü tarafından 21 yıl korunan mektup sahibine ulaştırılmak üzere PTT Genel Müdürlüğü tarafından dağıtımına çıkartılarak posta görevlisi tarafından sahibine teslim edildi. 2002 yılında PTT Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 100. Yılını kutlamak ve sevdiklerine Cumhuriyet hakkında duygularını ve dileklerini aktarmak başlatılan bir kayma kapsamında Dörtyol ilçesinde emekli Ziraat Yüksek Mühendisi Ünsal Ateşoğlu’da, oğlu Oğan ve kızı Anıl’a Cumhuriyetin 100. Yılında ulaştırılmak üzere bir mektup yazdı. 21 yıl önce Dörtyol PTT merkezine giden Ünsal Ateşoğlu yazdığı mektubu Cumhuriyetin 100. Yılı için özel olarak tasarlanan zarf içerisine koyarak 2023 yılında oğlu Oğan Ateşoğlu’na ulaştırılmak üzere postaya verdi. PTT görevlisi tarafından teslim alınan bu anlamlı mektup 21 yıl Ankara’da PTT Genel Müdürlüğü depolarında oluşturulan alanda korunan ve yazılan kişiye ulaştırılmak üzere Dörtyol’a gönderildi.

Dörtyol PTT Müdürlüğüne giderek 21 yıl önce Cumhuriyetin 100 yılında kızı ve oğluna mektup gönderdiğini ve mektubun yazdığı kişiye teslim edilip edilmediğini soran emekli Ziraat Yüksek Mühendisi Ünsal Ateşoğlu’na yazdığı mektubun ‘Ankara’dan Dörtyol’a yazılan kişiye ulaştırılmak üzere gönderildiği’ cevabını aldı.

EVLATLARINA NASİHAT VERMİŞTİ

Oğlu ve kızından Cumhuriyet’e, Atatürk’e, İlke ve İnkılaplarına sahip çıkmaları ve yaşatmaları için duygu ve düşüncelerine yer verdiğini içerdiğini ifade ettiği belirten Ünsal Ateşoğlu kendi eliyle yazdığı mektubu tekrardan PTT şubesinden kızı ve oğlu tarafından açılarak okunmak üzere teslim aldı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.