53 BİN KEZ SALLANDIK

53 BİN KEZ SALLANDIK

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, 6 Şubatta meydana gelen iki büyük depremin ardından Hatay ve Kahramanmaraş başta olmak üzere 11 ili etkilediği ve yılın ilk yarısında 52 bin 993 kez 4 ve üzeri sarsıntı yaşandığını açıkladı.

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, dünyanın önemli deprem kuşaklarından biri olan “Alp-Himalaya Deprem Kuşağı” üzerinde yer aldığını dile getirdi. Bu nedenle Türkiye’de çok sayıda deprem üretme potansiyeli olan fayın bulunduğunu söyledi. Bu açıdan Türkiye’nin deprem tehlikesi yüksek ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Özmen, Türkiye tarihinin en büyük depremlerinden birinin Hatay ve Kahramanmaraş başta olmak üzere 11 ili etkileyen “Yüzyılın Felaketi” diye anılan 6 Şubat’ta ki depremin olduğu bilgisini verdi.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.