Meşale Gazetesi

İbrahim Güler haklı çıktı, Lütfü Savaş ise Hatay’a hayal sattı..

HADO FİYASKO

İbrahim Güler haklı çıktı, Lütfü Savaş ise Hatay’a hayal sattı..

HADO “fiyasko!!” 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın, büyük bir reklam kampanyası başlatarak Hatay’ın gündemine getirdiği Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projesi fiyaskoyla sonuçlandığı iddia ediliyor.
Canlı yayında HADO projesinden vazgeçtiğini ve kiraladıkları deniz otobüsünü iade edeceklerini açıklayan Başkan Savaş’ın, bu sözleri kamuoyunda büyük yankı uyandırdı, özellikle sosyal medya aracılığıyla Başkan Savaş’a ağır eleştiriler yöneltildi.
SAVAŞ, HADO İÇİN
NE DEMİŞTİ?
Başkan Savaş, projesinin başlangıcında, “Mersin, Kıbrıs ve Beyrut ile seferlere başlanmasıyla Akdeniz’den ticari ve turizm anlamında faydalanamayan Hatay’ın makus talihini yeneceğini” diyerek Hataylıları HADO’ya şartlandırmıştı.
Mecliste HADO için gerilim yaratan Başkan Savaş; deniz otobüsü satın almak için önce meclisten yetki istedi, ancak HBB Meclisi,
mevcut yönetime güvenmeyerek, bu projeye şüpheli yaklaştı ve deniz otobüsünün satın alınmasına izin vermedi.
Aynı meclis deniz otobüsünün kiralanması için öneri getirince Başkan Savaş’ın, bu öneriye hemen balıklama atlayarak, tanıdığı bir şirketten HADO için gemi kiraladığı öne sürüldü.
AYLIK KİRASI 300 BİN LİRA OLAN DENİZ OTOBÜSÜ İÇİN 8 AY DA 2 MİLYON 400 BİN TL BOŞU BOŞUNA ÖDENDİ
Deniz otobüsünü İskenderun Limanına görkemli bir törenle demirleten Başkan Savaş, eşiyle birlikte medyanın karşısına geçerek poz vermiş, iddialı açıklamada bulunarak, Hataylıları projeye inandırmıştı.
Hiçbir alt yapısı bulunmayan projenin hayal kırıklığıyla sonuçlanmasıyla HADO için kiralanan deniz otobüsü için aylık kirası 300 bin liradan 8 ayda 2 milyon 400 bin TL’nin boşu boşuna ödendiği iddia edildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ödenen bu rakamın boşa gittiği ve halk hizmet beklerken paraların savrulduğu öne sürüldü.
Bu arada HADO için kiralanan geminin Başkan Savaş ve ailesine deniz turu yapması, çay kahve içilen bir mekan olarak hizmet verdiği ileri sürüldü.
8 ay önce büyük bir heyecanla anlattığı projesini katıldığı radyo programında, “HADO için kiraladığımız deniz otobüsünü sahibine iade ediyoruz” şeklinde açıklayan Başkan Savaş’ın Hataylılara vermiş olduğu sözü yerine getirememesi tepkiyle karşılandı.
AK PARTİ HATAY İL BAŞKANI İBRAHİM GÜLER HAKLI ÇIKTI!
Denizcilik deneyimi olan ve denizyolu ile uluslararası nakliye sektörüyle uğraşan AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, her platformda HADO’nun bu ekiple başarılı olamayacağını savunmuştu.
Güler, açıklamalarında, Başkan Savaş ve ekibini ‘beceriksizlikle’ eleştirerek, bu işi başaramayacağını yüzüne gözüne bulaştıracağını iddia etmişti.
AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, denizcilik deneyimlerine dayanarak HADO konusunda Başkan Savaş’ı defalarca kamuoyu önünde uyararak, “Limanlarla yapılan hiçbir anlaşma yok, Samandağ’da Gümrük Sahası yok, Mersin Limanı ile görüşme yapılmamış, Beyrut ve Kıbrıs Limanlarıyla imzalanan anlaşma dahi bulunmuyor.
Hiçbir altyapısı bulunmayan HADO bu seferlere başlayamaz” diye konuşarak, Başkan Savaş’ı uyarmıştı. Güler, daha gerçekçi açıklamalarıyla Başkan Savaş gibi hayal satmamıştı.
HADO İÇİN GEMİ SATIN ALINSAYDI KİME İADE EDİLECEKTİ?
Vatandaşlar, HADO projesinin iptal edilmesinin ardından büyük bir ‘ŞOK’ yaşarken, “8 aylık zararın karşılığını kimin ödeyeceğini, ayrıca Başkan Savaş, meclisten kredi için vize almış olsaydı ve dış kredi ile alınan deniz otobüsünü bugün kime iade edecekti?” diye Başkan Savaş’a sordular.
Denizcilik sektörüyle uğraşanlar ise “Deniz otobüsü satın alınmış olsaydı bugün kimseye iade etme şansı yoktu. Böylelikle HBB tarihinin en büyük zararına uğrayacaktı ve gemi terkedilmiş olacaktı” iddiasında bulundular.
EXPO VE GASTRONOMİ DE HAYAL OLMASIN?
Başkan Savaş’ın HADO projesini gerçekleştirememesi üzerine endişeye kapılan vatandaşlar, “Hatay turizmini kalkındıracak diye yola çıkılan HADO projesi büyük bir zararla, fiyaskoyla sonuçlandı ve bir yıl bu proje ile oyalandık. Şimdi yine büyük reklam kampanyası ile yürütülen EXPO VE GASTRONOMİ projeleri de benzer bir akıbete uğrayacak diye endişe ediyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin” diye tepkilerini dile getirdiler.
HABER: KAZIM ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.