BÜYÜK KARAÇAY BARAJIMIZ TAMAMEN DOLDU

BÜYÜK KARAÇAY BARAJIMIZ TAMAMEN DOLDU

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman, Büyük Karaçay Barajı’nın tamamen dolduğunu, barajın çok fonksiyonlu şekilde faaliyete geçtiğini açıkladı.

Yayman, konuyla ilgili açıklamasında; “Büyük Karaçay Barajımız tamamen doldu. 105 Metre yüksekliğiyle Hatay’ın en Yüksek barajı olan ve 54 milyon metreküp su tutma kapasitesine kapasiteye sahip olan Büyük Karaçay Barajımız tamamen doldu! Hali hazırda tam kapasite Elektrik Enerjisi üretiliyor. Defne ve Antakya İlçelerimiz ve kırsal mahallelere memba kalitesinde İçme suyu veriliyor. Taşkın Koruma görevini yerine getiriyor.

HEMŞEHRİLERİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN.

Bol bereketli ürünler ve kazançlar diliyorum. Büyük Karaçay Barajımız 5 yıldızlı bir Barajdır. Tarımsal sulama yapıyor, taşkınları önlüyor, elektrik üretiyor, Antakya ve Defne’ye içme suyu sağlıyor, Samandağ’a ve tüm bölgeye büyük bir rekreasyon alanı kazandırıyor. DSİ tarafından 2016 yılından itibaren yazdığı yazılara rağmen HATSU’nun isale hatları İçin yer teslim etmemesi nedeniyle maalesef Samandağ’a su veremiyor.

Samandağ’a da Defne ve Antakya’da olduğu gibi içme suyunu DSİ ve hükümetimiz verecek. Değerli Hataylı hemşehrilerimin bilgi ve takdirlerine. Bu 5 yıldızlı baraj İçin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye ve DSİ Genel Müdürümüz Kaya Yıldız beye çok çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Her zaman dediğimiz gibi Yaparsa AK Parti yapar” dedi. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.