NECMETTİN ÇALIŞKAN, GÜNEY AFRİKA’DA FİLİSTİN İÇİN İŞBİRLİĞİ MESAJI VERDİ

NECMETTİN ÇALIŞKAN, GÜNEY AFRİKA’DA FİLİSTİN İÇİN İŞBİRLİĞİ MESAJI VERDİ

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde düzenlenen Filistin ile Dayanışma Konferansı’na katılan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekerek önemli mesajlar verdi. Konferansta yaptığı konuşmada, Çalışkan, Gazze’de yaşananların sadece Filistin halkının değil, tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu vurgulayarak, Siyonist İsrail’e karşı dünya genelinde birlik olunması gerektiğini belirtti.

Çalışkan ayrıca, Güney Afrika ziyareti sırasında Al Jama-Ah Partisi Genel Başkanı Ganief Hendricks ile gerçekleştirdiği siyasi istişarelerde, Filistin konusunda işbirliği yapma kararı aldıklarını açıkladı. Ayrıca, Güney Afrika Alimler Birliği Başkanı İbrahim Bam ve AJA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhammet Harun gibi önemli isimlerle görüşmeler gerçekleştirdi. Çalışkan, Johannesburg’da İslami yayın yapan Hilal TV’nin programına da katılarak, Türkiye’nin Filistin mücadelesine olan desteğini anlattı.

Programa ev sahipliği yapan Mandela’nın torunu milletvekili Mandla Mandela’ya, Filistin mücadelesine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Ziyaretinin son gününde, Türkiye’nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş’ı makamında ziyaret eden Çalışkan, ülke hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, misafirperverliklerinden ötürü teşekkür etti.
Çalışkan ayrıca, geçen yıl Türkiye’de yaşanan tarihi depremin ardından Güney Afrika’dan yardım gönderen Two Lights Yardım Kuruluşu’nu ziyaret ederek, Dernek Başkanı Ferid İbrahim Akkuji’ye teşekkür etti ve yapılan yardımlar hakkında bilgi aldı.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.